TV4-kollegan: Jag beklagar det djupt

Foto: KANAL75
Bengt-Erik Larsson och Hans G Lindskog.
TRAV

Under måndagen avslöjade Trav365 att Bengt-Erik ”Professorn” Larsson petas från TV4.

Något hans mångårige kollega och gode vän Hans G Lindskog tycker är mycket tråkigt.

– Jag beklagar det djupt, han har varit en stor profil och gjort ett kanonjobb, säger Hans G.

Bengt-Erik ”Professorn” Larsson har under 15 år jobbat med trav i TV4 och blivit en stor och omtyckt profil. Varje vecka har han stått i tv och bjudit på sina bästa vinnare. Sedan Dagens Rätt började i TV4 har han medverkat regelbundet som expert men från årsskiftet får han inte fortsatt förtroende. Kanal75, som producerar programmet, ser just nu över allas kontrakt och från och med första januari finns det inte längre plats för den omtyckta experten.

”Gjort ett kanonjobb”

62-årige Hans G Lindskog har jobbat med ”Professorn” i många år och profilerna har blivit mycket goda vänner. När Lindskog jobbade som sportchef på Jägersros travbana i Malmö i slutet av 1980-talet anställdes ”Professorn” som ombudsansvarig – ett jobb han enligt Lindskog skötte galant. När Bengt-Erik Larsson nu inte får fortsatt förtroende tappar Hans G Lindskog en mycket god kollega.

– Jag är ytterst god vän med honom och har varit det i många år. Jag beklagar det här djupt och jag tycker att han varit en stor profil och gjort ett kanonjobb. Men jag vill påpeka att jag inte lägger några värderingar i Kanal75:s bedömningar. De har gjort så mycket rätt och gör bedömningar utifrån det stora hela och jag vill inte ha några synpunkter på hur de funderat. Men jag vet att Bengt-Erik tycker att det är tråkigt att sluta och det blir som trist som fan att inte få jobba med honom längre, säger Hans G Lindskog och fortsätter:

– Jag vet att det inte finns någon som är mer seriös än honom. Han analyserar loppen, läser travfakta och kollar lopparkivet. Det finns ingen som slår honom på fingrarna när det gäller den biten. Det finns ingen som har något emot Bengt-Erik Larsson, han är en mycket uppskattad person. Flera med mig tycker det är tråkigt att han slutar.

Hur länge till kommer du fortsätta?

– Det vet jag inte, men jag tycker det är skitkul och vilken utveckling det varit! Sedan vi drog igång det här på 1980-talet har vi gjort en fantastisk resa. Nu är det en självklarhet att trav ska sändas i tv, säger Hans G Lindskog till Trav365.

ARTIKELN HANDLAR OM