Frank: Experterna håller inte måttet

Foto: MARIA HOLMÉN/KANAl75
TRAV

Frank Andersson gjorde succé i DD-mästaren – och krossade landets expertelit.

Nu går brottarlegendaren till hård attack mot tipsexperterna.

– Jag följer själv travet dagligen och häpnar ibland över hur dåliga en del är, säger Andersson.

ATG:s storsatsning DD-mästaren är avslutad och nu återstår tre personer som ska tävla om 150 000 kronor. Brottarlegendaren Frank Andersson deltog i tävlingen och lyckades sätta flera dubblar till fina odds. Han började med 1 000 fiktiva kronor men lyckades spela upp sig till 5 415 kronor. I och med det hade han vunnit expertligan i klar stil om han hade fått varit med där.

”Håller inte måttet”

Efter succén ger Andersson nu landets experter en rejäl känga. Han tycker flera av dem inte kan titulera sig experter.

– Det finns många som är duktiga, men även de som inte håller måttet. De borde inte kalla sig experter, säger Frank Andersson till Trav365 och fortsätter:

– Ibland när man ser deras rankingar och tips är det nästan skrämmande. Det lyser igenom att vissa inte är tillräckligt pålästa. Jag följer själv travet dagligen och häpnar ibland över hur dåliga en del är. Det gäller tipsnissar i både tv, liven och tidningar.

Attacken: De mörkar vinnare

Andersson menar även att flera av experterna mörkar sina tips, det vill säga bjuder på felaktiga tips, och spelar själv på det de egentligen tror på.

– Sedan är det nog så att en del inte alltid tippar som de tror. Det är inte fel på deras kunskap men de vill inte lämna ut all information som de har. Då blir det naturligt att de mörkar en och annan vinnare. Vad jag också har reagerat över är att det överdrivs en hel del i tips och analyser. De kan hävda att en häst sitter fast med mycket krafter kvar men i själva verket ser man att den inte har så mycket att åka med. Och ibland skriker de att en häst kommer jäkligt fort långt ut i banan men i själva verket har det gått i 1.17-tempo. Så det gäller att se sakerna i sin helhet.

– Fast jag vill även betona att det finns experter som verkligen är duktiga och gör ett bra jobb. Men formen hos en tipsexpert är en färskvara, precis som med hästarna. Sätter de två dubblar på raken så är de plötsligt vrålheta, men de brukar snabbt komma ner på jorden igen.

Vad säger du om din framgång i DD-mästaren?

– Det var inte speciellt svårt. Jag har inte haft tid att spela varje dag men lyckades sätta några bra dubblar när jag väl gick in för det. Det var kul att det blev plus i kassakistan, säger Frank Andersson och skrattar.

ARTIKELN HANDLAR OM