Experten: Frank är ute och cyklar

Foto: PRIVAT/STEFAN JERREVÅNG
TRAV

Brottarlegendaren Frank Andersson dömer ut stora delar av landets tipsexperter.

Han menar att de är opålästa och mörkar vinnare – något som experterna dementerar starkt.

– Frank är som vanligt ute och cyklar, men han gillar att uttala sig, säger Thomas Öhman.

Frank Andersson gjorde succé i ATG:s storsatsning DD-mästaren och spelade in flera tusen kronor. Efter framgångarna gick Andersson under tisdagen ut och sågade stora delar av landets travexperter. Andersson menar att vissa är opålästa och att de till och med mörkar vinnare – för att få bättre odds på de hästar de egentligen tror på.

– Det är inte fel på deras kunskap men de vill inte lämna ut all information som de har. Då blir det naturligt att de mörkar en och annan vinnare, sa Andersson under tisdagen.

Trav365 har varit i kontakt med TV4-profilerna Micke Nybrink och Ralf Vadsmo som inte vill uttala sig om Anderssons utspel.

– Har ingen lust att delta i en löjlig skitkastning, säger Micke Nybrink.

Experterna: De mörkar inte

Storspelarna Nils ”Nilox” Lagerström och Thomas Öhman är två av landets mest rutinerade spelare. Enligt dem förekommer inte mörkning.

– Nej nej, det tror jag inte. Deras jobb är att göra ett så bra jobb som möjligt när tipsen ges, sen kan det hända en jävla massa saker fram tills spelstopp. Alla tippar så gott de kan, jag har aldrig mörkat i alla fall och det har man fått på käften för ibland. ”Varför skulle du lämna ut den där 30-oddsaren” sa andra lirare ibland. Men jag tror inte att spelexperterna mörkar vinnare men de kan ändra uppfattning från dagen de skriver tills de lämnar in, och det har de rätt att göra. Det kan komma in sen information som gör att man ändrar uppfattning, säger den mycket rutinerade travspelaren Nils ”Nilox” Lagerström.

– Frank är som vanligt ute och cyklar, men han gillar att uttala sig, säger Thomas Öhman.

ARTIKELN HANDLAR OM