Tuff kamp om årets jockeytitel

TRAV

Kampen om den skandinaviska jockeytiteln är knivskarp i år.

Danmarks Jacob Johansen har 78 segrar, Sveriges Per-Anders Gråberg har 77.

– Det är inte omöjligt att hinna ikapp, säger "P-A".

Foto: Kanal 75
Per-Anders Gråberg.

Täbys Per-Anders Gråberg hade ett toppår i sadeln i fjol, då han blev både svensk och skandinavisk jockeychampion, för första gången. Han kan upprepa bedriften i år, men då måste han ikapp Jacob Johansen som har en seger mer - och fler andraplatser.

Trean Dina Danekilde ligger en bra bit efter med 55 segrar.

– Det har gått ännu bättre för mig i år än i fjol, det blir fler segrar, fler stora segrar och mer prispengar totalt sett för min del, säger "P-A".

Du har hållit på länge, varför går det bättre än någonsin nu?

– Det är lite olika orsaker. Man får betalt för många års hårt slit. Dessutom är Fredrik Johansson tyvärr skadad, både jag och Jacob får en del ritter som han hade fått annars. Min arbetsgivare Niels Petersen i Norge har bra hästar i stallet, jag har också fått rida bra hästar för bröderna Reuterskiöld på Jägersro, Lennart junior och Fredrik.

Per-Anders Gråberg och Jacob Johansen närmar sig båda tio miljoner kronor inridet ("P-A" ligger på cirka 9,6 miljoner och Jacob ligger på 9,9 miljoner).

Per-Anders Gråberg tillägger:

– Vi är dom två som rider flest lopp i Skandinavien också, över 500 lopp på ett år, det ska man komma ihåg.

Kort semester

"P-A" leder även det svenska jockeychampionatet, men ligger en pinne efter Espen Ski i Norge. Mycket att stå i alltså, han tänker ändå unna sig en kort semester innan året är slut.

– Jag ska med min fru Cissi till New York några dagar i december och missar en tävlingsdag. Men det ska ändå inte vara omöjligt att hinna ikapp Jacob!

Robert Okpu/Kanal 75

ARTIKELN HANDLAR OM