TV4-profilen petas – slutar som expert

Bengt-Erik Larsson försvinner från TV4:s travsändningar.
TRAV

Efter år som expert i TV4:s travsändningar.

Nu petas Bengt-Erik ”Professorn” Larsson, från travet.

– När lunchsändningarna sänds live efter nyår vet vi att det finns andra som vi vill använda, säger Niclas Andersson, vd på Kanal 75 som producerar travsändningarna.

Bengt-Erik ”Professorn” Larsson är en av travprofilerna i TV4 som har medverkat i TV4:s travsändningar i flera år.

Han har varit med i trav-tv i närmare 15 år och var tidigare med i Vinnare V75 med Hans G Lindskog och Petra Nordlund.

Sedan Dagens Rätt började i TV4 har han medverkat regelbundet som expert.

Men från och med årsskiftet försvinner Bengt-Erik ”Professorn” Larsson från travet då man väljer att satsa på nya profiler i lunchsändningarna.

”Ser över alla kontrakt”

I och med att lunchloppen kommer att livesändas i TV4 Sport väljer man att göra om programmet.

– Just nu ser vi över alla kontrakt. Många av våra frilansare går på årskontrakt så vi ser över alla våra medarbetares kontrakt. Vilka ska vi använda mer och vilka ska vi använda mindre. Vi kommer att göra livesända luncher efter nyår. Vi kommer inte att sända Dagens Rätt i TV4, utan det kommer att ligga ett långt lunchprogram från 12.00 till 13.30 i TV4 Sport, berättar Niclas Andersson på Kanal 75 som har hand om programmen.

– Vi livesänder hela luncherna och med anledning av det kommer vi att ändra om i vilken personal vi använder. Bengt-Erik är en av dem som vi kommer att använda mindre. Vi har använt honom mest i de här sammandraget på lunchen. Nu när det blir livesända luncher vet vi att det finns andra personer som vi vill använda mer. Just i det programmet kommer Bengt-Erik att försvinna, säger Niclas Andersson.

Enligt uppgift ska Peter Vougt, den tidigare allsvenska fotbollsspelaren, som synts i ATG:s ombudskanal ta över över efter Bengt-Erik Larsson.

Trav365 har försökt att nå Bengt-Erik Larsson för en kommentar.

ARTIKELN HANDLAR OM