21-åriga Therese: Så ska jag vinna på V75

Foto: ALN
TRAV

Här är 21-åringen som gillar att jävlas med toppkuskarna, kör mycket lopp och som siktar på att bli bäst.

Therese A Andersson är en av landets mest lovande travtalanger – och på lördag kör hon två hästar på V75.

– Jag kan inte ha det bättre än vad jag har det just nu, säger Andersson.

Therese A Andersson, 21, från Rättvik har jobbat hos Rättviksproffset Hans R Strömberg sedan studenten för ett och ett halvt år sedan. Andersson började jobba där direkt efter avslutad skoltid och har gjort succé. 21-åringen har under de senaste månaderna fått stort förtroende av sin arbetsgivare och syns mer och mer i loppen bland toppkuskarna. Andersson har en segerprocent på tio i år och har kört in över 700 000 kronor i år.

– Det är roligt att Hans litar på mig och låter mig köra, det händer ibland att han kör men jag kör oftast. Han har väl inte tävlingssuget kvar kanske, men det saknas inte på mig. Ingen i min familj eller släkt håller på med hästar så jag vet inte vart ifrån mitt travintresse kommer, säger Therese A Andersson.

”Uppkäftig”

21-åringen blev mycket omskriven förra året då hon hamnade i ett storbråk med toppkusken Johnny Takter mitt under ett V65-lopp på Rättvik. Takter försökte komma till ledningen – men Andersson svarade resolut och på tv-bilderna kunde man se kuskarna skrika åt varandra.

– Det var då folk började se vem jag var, sen har jag varit med ganska mycket efter det. Men är de så där uppkäftiga så, han var lite elak. Men det är glömt nu och det är sådant som händer. Det blev en stor grej av det men det är bara att gå vidare.

Tror på segerchans

På lördag kör travlöftet två hästar på V75. I V75-6 startar stallets häst Dexterson som näst senast vann från ledningen – men senast blev det galopp.

– Han gick bra då men det blev lite fel i sista sväng. Han bröt och hoppade men i starten innan det var han överlägsen från ledningen. Han går lika bra bakifrån, han har visat sig klara båda två. Jag ska försöka kommer ner på innerspår nu och hoppas på lucka till slut, då borde han kunna räcka till. Han borde vara med där framme.

I V75-5 kör du Lass Madame, vad vet du om den?

– Ingenting. Jag såg bara raden och den verkar rätt hyfsad, hoppas det är bra.

Vad är ditt mål i framtiden?

– Det är att bli egen framgångsrik tränare, säger Therese A Andersson till Trav365.

ARTIKELN HANDLAR OM