Doldisens varning: Har varit otäckt bra

Foto: ALN
Anders L Lundin.
TRAV

Han är en doldis i trav-Sverige och har 18 hästar i träning.

På lördag har Rommetränaren Anders L Lundin tre hästar på V75 – och tror på seger.

– Jag tror att Trick Haro kan vinna, hans senaste insats var otäckt bra, säger Lundin.

56-årige Anders L Lundin driver en liten tränarrörelse på Rommetravet med 18 hästar. Lundin är en rutinerad travtränare som i år tagit 14 tränarsegrar och har nio i segerprocent. Men det var längesedan Rommeprofilen hade hästar på V75 – därför är det en höjdpunkt på lördag för Lundin då han har tre hästar till start på V75 på hemmaplan.

”Känns underbart”

I V75-4 plockar Lundin ut två formstarka kort i Trick Haro och Chanier. Lundin själv kör Trick Haro som inleder från spår tre i volten.

– Det känns underbart att ha tre hästar på V75, det var längesedan jag var med där och tävlade. Det känns faktiskt skitbra, säger Lundin.

Trick Haro ståtar med två segrar på de tre senaste starterna – och tränaren låter mycket nöjd med sin springare.

– Han har varit otäckt bra, senast ska det inte gå att vinna med det loppet han fick men han lyckades vinna. Han satt sist och första varvet gick på 1.20 men när linjen skars var han först med längd, det var jävligt positivt. Nog visste jag att han var bra, men inte så bra. Jag trodde det inte skulle gå att vinna med det loppet.

Hur passar spåret?

– Det passar perfekt, jag kan inte säga att det är någon galopprisk. Han är nästan 100 procent säker på benen då han är fräsch som är han är nu. Så fräsch som han varit de senaste månaderna har han aldrig varit. Han har mött andra hästar än de han möter nu, men de lopp han gjort har varit omänskliga. Jag körde ett jobb med honom precis och han kändes jävligt laddad och fin. Ska man gardera loppet ska han med men det är ett jämnt lopp och den som får bäst lopp vinner tror jag.

Chanier då, hur ser du på hans chanser från spår fem?

– Han har också superform och gjort superlopp. Han är inte borta han heller. Han är travsäker som ett lås och det är bara att vända upp och gasa. Han får säkert en bra löpning och den enda nackdelen är om det blir hård bana, det är han inte gynnad av. Han blir så kantig då. Vi får se om de lyckas få till banan, i dag (torsdag) när jag körde var den stenhård.

Varningen: Varit sjuk

Nioårige Dashing Step är Anders L Lundins bästa häst i stallet och på lördag startar hästen i V75-7 med 110 000 kronor i förstapris. Men tränaren tror inte att han är något streck för V75-spelarna.

– Han har varit lite sjuk och stått över jobb. Jag körde honom alldeles nyss och han kändes jävligt fin, men det är ett önsketänkande att han ska vara med där framme. Jag kör så snällt som det går och tar det jag får, är glad om jag får med mig något. Det är en jävligt hård häst men han har haft problem med sina ben hela sitt liv. Nu har han varit fräsch en längre tid och insatsen på Solvalla över fyra kilometer imponerar på mig. Han går alltid till slut och när han får en vilsam löpning.

Förra året körde Anders L Lundin in 777 000 kronor till stallet. I år har hans hästar tjänat 873 000 och Lundin siktar på att spräcka miljongränsen.

– Jag sa i våras att vi ska köra in en miljon i år. Det är ungefär 150 000 kronor kvar så vi får rappa på. Vi får vinna på lördag så kan vi slå igen här sen, det är inte alls främmande, säger Anders L Lundin med ett skratt.

ARTIKELN HANDLAR OM