Fick magproblem – tvingades avlivas

TRAV

Treårige löftet Nobile Ral är död.

Familjehästen opererades akut men hans liv gick inte att rädda.

– Det var stallets bästa häst och det känns förstås jättetråkigt, säger Hanna Olofsson, dotter till tränaren Gunnel Fredriksson.

Foto: ALN
Hanna Olofsson och Nobile Ral.

Nobile Ral var en mycket lovande travare som hade framtiden för sig. Stjärnskottet tränades av Gunnel Fredriksson i Boden och ägdes av hennes familj. Han vann fyra segrar varav två lopp med 100 000 kronor i förstapris. För några månader sedan var han med i ett högklassigt treåringslopp på V75 och slutade fyra. På 13 starter sprang hästen in 362 000 kronor och spåddes en lysande framtid. Men för en tid sedan blev hästen sjuk och drabbades av tarmvred. Han transporterades 100 mil till veterinärhögskolan i Uppsala där man gjorde en buköppning. Operationen såg ut att ha lyckats till en början men efter några dagar blev hästen sämre igen.

– Operationen i Uppsala gick bra men och vi kunde ta hem honom igen. Men sju dagar senare blev han sämre och vi fick tyvärr avliva hästen. Det kändes tungt då det var vår bästa häst. Vi ägde honom själva och det känns jättetråkigt, säger Hanna Olofsson till Trav365.

En annan känd häst som drabbats av tarmvred är Red Hot Dynamite. Miljontravaren operades också akut för tarmvred men har kommit tillbaka på tävlingsbanan efteråt och vunnit lopp.

Nobile Ral var försäkrad.

ARTIKELN HANDLAR OM