Lokets superköp: Jag har stora förväntningar

TRAV

Leif “Loket” Olsson har köpt en ny topphäst.

Nu hoppas han att Oliver Twist vinner direkt på V75.

– Alla hästar jag köper är dyra. Klart att jag har stora förväntningar, säger Loket till Trav365.

Den travtokige tv-profilen fortsätter att köpa nya hästar. Han har haft stora framgångar i år och vunnit flera V75-lopp. Bästa hästen är storstjärnan Local Conch som senast vann i gulddivisionen och slog Maharajah. En annan är Caddie Eagle som har vunnit på V75. Nu har Loket investerat i ytterligare en topphäst. Det är Oliver Twist som senast vann på Solvalla efter en rykande avslutning. Efter det loppet såldes den finskfödde femåringen till Sverige.

– Min kompanjon Bosse Jakobsson fick nys om att han var till salu via Kari Lähdekorpi. Jag tyckte att det lät intressant och det är alltid roligt att äga en bra häst. Han imponerade vid segern på Solvalla och vi slog till, berättar Leif “Loket” Olsson.

Vad kostade hästen?

– Det vill jag inte gå ut med. Men han var dyr, det kan jag säga.

Miljonbelopp?

– Nej, nej, inte så dyr. Men alla hästar jag köper är dyra för bra hästar kostar mycket pengar.

Hur många hästar äger du nu?

– Jag tror att det är runt 20, 21 stycken nu. Det bara ökar hela tiden men det är kul och i år har det gått riktigt bra också. Jag tror inte att det har blivit så här mycket pengar insprunget i år hos mina hästar under ett och samma år någon gång tidigare.

– Det är jätteroligt att det går bra och Local Conch är en av Sveriges bästa hästar. Jag tror att han vinner Elitloppet nästa år. Det är absolut ingen långskubbare utan garanterat en mycket bättre sprinter. Så det ska bli mycket intressant och spännande.

Vad tror du om Oliver Twist i V75-1? Vinner han direkt för sina nya ägare?

– Jag tror att han har bra chans om han kommer till ifrån innerspåret. Det är lite svårt att veta hur fort hästen kan öppna ifrån start. Kari Lähdekorpi var i alla fall väldigt nöjd med honom i tisdagsjobbet och jag har både läst och hört att han är optimistisk. Jag har stora förväntningar och hoppas såklart att han vinner, säger Loket.

ARTIKELN HANDLAR OM