– Ska bli skönt att tvåla dit dem

Foto: PRIVAT
Karin Carlsson i Havannamagasinet utmanar Åke Westlunds Tobak som drivs av Jörgen Nilsson och Mikael Knutsen.
TRAV

De är två framgångsrika spelbutiker i Falun.

Nu utmanar Åke Westlunds Tobak och Havannamagasinet varandra när V75 avgörs på deras hemmaplan.

– Det ska bli jäkligt skönt att tvåla dit dem, säger Mikael Knutsen.

När V75 på lördag avgörs på Rommetravet i Borlänge är det jackpott i sjurättspotten och en ensam vinnare kan plocka hem 47 miljoner kronor.

I Falun, grannstad med Borlänge, ligger två spelbutiker som firat stora framgångar på spel på hästar under det senaste året. Åke Westlunds Tobak, som drivs av kompisarna Jörgen Nilsson och Mikael Knutsen, har fått in flera vinster runt 40 000 kronor och höjdpunkten kom i somras då deras V75 bolag prickade in alla sju rätt och vann 800 000 kronor.

– Trav är vi jävligt duktiga på och vi har väldigt bra siffror på andelsspel i år. Omsättningen är bra och vi är klart nöjda med vinsterna, det är många som köper andelar och vi har riktigt bra snurr på lunchsspelet. Vi har gjort om lite i butiken och det är många som kollar på loppen hos oss, det är en väldigt trevlig atmosfär måste jag säga, säger Mikael Knutsen.

Säljer ni mycket andelar?

– Ja det gör vi, det är jag och Jörgen som gör dem samt kunder ibland. Om någon kund har bra koll på en omgång så kan vi låta den göra ett system.

”Vi är kollegor”

Havannamagasinet, som bara ligger några hundra meter ifrån den andra spelbutiken, är även de framgångsrika på hästar. Trav365 har flera gånger tidigare rapporterat om deras storvinster på trav och nu utmanar de Åke Westlunds Tobak i en V75-duell. Båda butikerna har gjort ett V75-system och nu återstår det att se vilken av butikerna som är bäst i Falun på trav.

– Jag tror att vi vinner det här. Jag tror att Björn vinner både med Iceland och det sista loppet på V75. Jag tror lite på Leif och Kajsa. Romme är en riktig skrällbana, en svår bana. Vi fick en V75:a den 23 oktober då vi vann 119 000 kronor. Sedan har det varit lite småvinster, säger Karin Carlsson i Havannamagasinet.

– Jag tror vi vinner, med lite flyt sätter vi den här raden. Vi är inne i en fin period och det har gått bra på slutet. Vi har varit väldigt nära stora pengar men även vunnit en del smått. Vi ser inte Havannamagasinet som konkurrenter utan som kollegor, men det ska bli jäkligt skönt att tvåla dit dem rejält på lördag, säger Mikael Knutsen.

ARTIKELN HANDLAR OM