”Svårt se honom förlora”

Profilernas tankar och tips

TRAV

Trav365:s V75-panel består av profiler med olika erfarenheter från travets värld.

Hästägaren Paula, miljonvinnaren Fredrik och travbanechefen Tore.

Här delar de med sig av tankarna inför helgens V75-omgång.

Paula Asterie, 26

...har varit intresserad av trav sedan tidig ålder. Har licens och kört ett flertalet lopp. Paula har även ridtränat Stig H Johanssons stjärnhäst Victory Tilly efter att denne avslutat sin tävlingskarriär. Äger topphästen You Bet Hornline som bland annat vann Sprintermästaren i år.

Så ser omgången ut

En jackpottkryddad omgång med rätt så svåra lopp, känslan säger att det kan bli bra utdelning och mitt drag får ni verkligen inte missa. Den har jag bra känsla för.

Veckans spik

6 Iceland (V75-3) har en mycket bra uppgift framför sig. Körs direkt till ledningen av Björn Goop och sedan är det superchans. Jag har svårt se han förlora och tvekar inte när jag plitar ner mitt enkelstreck.

Veckans drag

12 Scargel (V75-1) har ett lopp i kroppen efter vila och är en av de bästa hästarna i det här loppet. Jag tror Jorma Kontio kör offensivt och sedan blir det intressant. Se upp!

Fredrik Ekman, 25

...började att spela på trav efter ett skolarbete på produktionsbolaget Kanal75. Lyckades spela in 7,7 miljoner kronor på V75 med sin pappa. Efter den vinsten har Fredrik fortsatt med trav och är nu anställd av Kanal75. I somras jobbade han med sommartravet och turnerade runt på landets travbanor.

Så ser omgången ut

Jackpot och en spännande duell i Gulddivisionen. Dessutom både kallblods- och lärlingslopp i samma V75-omgång, vilket inte är det vanligaste.

Veckans spik

1 Triton Sund (V75-3) är inte på något sätt en självklar vinnare, men i egenskap av en fullt godkänd insats senast och dubbla SM-titlar på distansen så väljer jag att chansspika. Runt 30-35% vore tacksamt.

Veckans drag

7 Carambole P. (V75-7) har en kusk som brukar kunna profitera på att de andra kör mot varandra. För visst blir det körning i V75-avslutningen? Har dessutom lopp i kroppen och verkar vara allmänt på gång.

Tore Fyrand, 63

...norrmannen blev ny travbanechef på Solvalla 1 januari 2010. Har en lång och gedigen bakgrund inom travsporten och har varit generalsekreterare i Det Norske Travselskap. Han ansvarande även för travsportens världskonferens och VM för travkuskar som arrangerades i Norge våren 2009. Tore har stor internationell erfarenhet bland annats som styrelseledamot i travsportens Europeiska organisation.

Så ser omgången ut

Fina lopp och dessutom jackpott gör det intressant. Det är viktigt att kolla hur banan blir innan man lämnar in.

Veckans spik

10 Mille Degato (V75-6) är en rolig spik på lördag då han inte blir så mycket streckad. Hästen har gjort riktigt fina insatser på sistone och då favoriten 1 Cash Is Fun Zaz kan komma bort från innerspåret känns det intressant. Jag chansspikar och hoppas på seger för nyblivne pappan Erik Adielsson.

Veckans drag

6 Myllarfaks (V75-2) är mycket intressant. Gunnar Melander är en mästare på att ställa sina hästar i ordning och skulle han komma till ledningen kan han bli ett allvarligt hot mot favoriten Hallsta Lotus. Given på min kupong.

ARTIKELN HANDLAR OM