Nybrink: Skäms och kavla upp ärmarna

Micke Nybrink om ATG och kraschen

TRAV

ATG.se fick nyligen ett pris.

Nu ska de få ett till av mig:

Världens sämsta travspelsajt.

Grattis. Ni suger.

Jackpott på Romme och miljoner att vinna. Reklamen sköljer över oss hela veckan. Kom och spela, slåss om potten i världens bästa spel, V75. Klart man laddar, läser på, taggar upp. Hela veckan har jag kämpat, dygnet runt har jag pluggat.

Men när jag ska spela på världens bästa travspelsajt funkar ingenting. Jag börjar mina inlämningsförsök en timme före start av V75-1 men det är som att springa in i en vägg. Min jokerfil spottas ut med något som just då känns som förakt. I den situationen provar man allt, jag lovar, men ABSOLUT INGET FUNKAR!

När bilen släpper fältet i V75 har jag inte fått in en enda kupong och tvingas ringa runt till alla i vårt spelbolag och berätta om eländet. ”Sorry, atg.se tar inte emot vårt spel.” Blodtryck: 180/120.

Skäms och kavla upp ärmarna

Nej, ATG, för oss som spelar är det här är en katastrof. Det räcker inte att vara världens bästa travspelsajt i fredstid, skiten måste duga i krig också, när det är jackpott en novemberlördag och alla spelar. Det är då det gäller. Allt det andra är blaha blaha. Nej, kom inte och babbla om överbelastning, kom inte och babbla. Håll bara tyst, skäms och kavla upp ärmarna. Fixa skiten. Annars är i alla fall inte jag med längre. Jag lägger av. Man ska kunna spela när fan som helst.

Hur det gick på Romme? Jorå, det började med att Monster Drive flög till ledningen och fick anföra i extremt lågt tempo. Sen speedade han undan till lätt seger. Han såg jättepigg ut, som en studsboll, och vinner fler lopp i vinter.

Myllarfaks, mitt drag, kördes till spets i V75-2, drog hårt och såg tokslagen ut av Mjölner Faks 200 kvar. Men den fulingen tvärnitade när den norska gasen (!) drogs och Myllarfaks och Gunnar Melander vann lätt. Hallsta Lotus var som väntat blek med vinterskor.

Elitloppsvinnaren Iceland börjar komma i form nu. Han vann guldloppet (V75-3) med öppet huvudlag och broddar i skorna för Björn Goop. Pang till spets, hyfsad fart i täten och liksom bara crawlade undan över upploppet. Tvåa från dödens blev gamle Triton Sund, en slugger som man måste beundra.

Jeppas Hugo blev av med ledningen efter 200 meter, övermannad av Sandalett, men tog snabbt tillbaka den och höll undan knappt i V75-4. Här störtdök min skrällidé Mockasin (sju procent) efter sen lucka från sistaplatsen.

Ninepoints Avalon var överlägsen i ledningen i ett tunt lärlingslopp, V75-5. De andra är fortfarande i sista sväng…

Dagens sjätte spetsvinnare blev Mill Nitro. Han var ensam på plan sedan Cash Is Fun Zaz galopperat upprepat i början och Mille Degato (ofräsch) till slut med en plats på gaffeln.

Sa jag att favoriten Sundsvik Saigon snubblade undan i front i V75-7 i ett lopp där (typ) alla andra satt fast?

ARTIKELN HANDLAR OM