Vann överlägset – hyllades av Goop

Foto: ALN
TRAV

Iceland lekte hem gulddivisionen och vann 150 000 kronor.

För första gången körde stjärnkusken Björn Goop hästen – som hyllade sexåringen som en kung efter loppet.

– En av de finaste hästar jag någonsin kört, sa Goop i vinnarcirkeln.

I maj månad vann Stefan Melanders Iceland Elitloppet på Solvalla tillsammans med Johnny Takter. Efter loppet drog han på sig en mystisk skada och ett tag trodde tränaren att karriären var hotad. Men Iceland tog sig tillbaka till tävlingsbanan och gjorde under lördagen sin sjätte start efter det ofrivilliga uppehållet.

Hästen startade i V75-3 på Rommetravet och det var en detalj som var lite annorlunda mot tidigare. Iceland fick för första gången stjärnkusken Björn Goop i vagnen – och det slutade med succé.

Överlägsen

Från spår sex bakom startbilen bombade Goop direkt till ledningen med sin häst. I ledningen fick Goop styra tempot efter behag och kunde över upploppet rycka ifrån sina konkurrenter till en överlägsen seger. Värste konkurrenten, Triton Sund, gjorde ett försök att utmana men var helt chanslös. Efter loppet var Goop mycket imponerad och förtjust.

– Jättefin häst, fantastiskt trevlig häst. En av de finaste hästar jag någonsin kört i sitt sätt att vara, lugn och fin. Det här är en häst man önskar att få köra när man sett honom någon gång. Jag laddade rätt så rejält, det är svårt att veta när man inte känner en häst men det var lugna gatan. Jag ryckte lite i tömmarna och han svarade bra, sa Björn Goop efter segern som var värd 150 000 kronor.

Även tränare Melander var belåten med hästens dagsverke.

– Jag tyckte han såg ruggig ut. Han såg ut som han joggade, jag tror inte att han var speciellt trött. Banan passade perfekt.

”Roligt att testa Frankrike”

Stefan Melander har länge siktat på Prix d'Amerique med sin stjärna som avgörs sista söndagen i januari. Men det är osäkert om hästen får vara med där – och därför tvekar Melander på att skicka sin häst till Paris.

– Det är roligt att testa Frankrike men jag vet inte, han har inte så mycket pengar på sig och jag vet inte om han kommer med. Det är inte roligt att ta dit honom och sedan kommer han inte med, det vore inte kul. Han såg jättefin och det är kul att han är hemma här och kutar, sa Melander efter segern.

ARTIKELN HANDLAR OM