Planen: 50 travfans följer med stjärnan

Ägarna följer med Maharajah till Frankrike och storloppet

Foto: ALN
Travkompaniet följer med Maharajah till Frankrike.
TRAV

Stefan Hultmans stjärna Maharajah laddas mot storloppet Prix d'Amérique.

Med till Frankrike för hästen omkring 50 delägare som ska heja fram stjärnan.

– Fransmännen måste märka att det är en häst med flest hästägare i hela världen som startar, säger Annika Lindblom från Travkompaniet.

Topphästen Maharajah har tränats hela sommaren och hösten för storloppet Prix d'Amérique i Frankrike sista helgen i januari.

Maharajah ägs av Travkompaniet, som består av omkring 5 000 aktieägare. När hästen kommer in på Vincennes bana i januari räknar flera av andelsägarna med att vara på plats.

Just nu håller Annika Lindblom från Travkompaniet på att arrangera en resa för andelsägarna.

– Jag hoppas att vi bli många som åker. Än så länge är det inte så många som har bokat, men det är ett tag kvar. Vi har tagit hjälp för att ordna den här resan till Frankrike. Vi har planerat in ett besök på Grobois och lite sådant som de flesta gör när de besöker Frankrike. De kommer bli trav både lördag och söndag för dem som vill det.

”Sög till i magen”

För henne och andelsägarna är det riktigt stort att de har en häst som är aktuell för loppet.

– Jag såg ett lopp från Frankrike på tv, då kände jag hur det sög till i magen. Tänk om han kommer till Prix d'Amérique. Bara grejen att vara med. Vi har pratat om det så länge, men nu börjar det närma sig. Bara att vara med är otroligt spännande. Resan kommer att gå oavsett om hästen startar eller inte. Vi kan inte boka upp en massa biljetter och så visar det sig att han inte kommer till start. Då kan vi inte lämna tillbaka biljetterna. Det är dilemmat, jag tror att många väntar och ser om han verkligen startar. Jag tror säkert att det är en 50-tal som kommer vara på plats.

Tar med sig flaggor

Blir det start i Frankrike kommer de att heja fram sin stjärna i loppet.

– Även om vi flyger får vi försöka få mer oss flaggor. Vi måste synas och märkas. Fransmännen måste märka att det är en häst med flest hästägare i hela världen som startar.

Om allt går som beräknat kommer hästen göra en till start i Sverige på Solvalla den 15:e december. Efter det väntar Frankrike.

– Det är som Stefan säger, han behöver inte så många lopp i kroppen för han tar till sig all träning. Är han han frisk och fräsch så tar han till sig träningen, så som bra hästar gör. Stefan och vi känner oss inte oroliga.

ARTIKELN HANDLAR OM