Tarzans svåra val: Det är ett problem

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAl75
TRAV

Efter Icelands uppvisning i lördags.

Nu funderar tränaren Stefan ”Tarzan” Melander på framtiden – och om det blir någon Prix d'Amerique-satsning.

– Jag vet inte om han kommer med där, det är ett problem, säger Melander.

Elitloppsvinnaren Iceland hade stor uppvisning i lördags tillsammans med landets segerrikaste kusk Björn Goop. Ekipaget vann gulddivisionen på Rommetravet i överlägsen stil från ledningen och efter loppet hyllade Goop sin häst.

– Jättefin häst, fantastiskt trevlig häst. En av de finaste hästar jag någonsin kört i sitt sätt att vara, lugn och fin. Det här är en häst man önskar att få köra när man sett honom någon gång, sa Goop i vinnarcirkeln.

66 i puls

Trots seger i högsta divisionen var Iceland inte ett dugg trött efter loppet.

– Han hade 66 i puls efter loppet och de i dopningsstallet var otroligt imponerade, ingen annan var i närheten av så oberörd. Han vann så himla enkelt och man kan inte vinna med mer än 20 meter, han satt nästan svansen i vädret när han segerdefilerade. Hästen verkar nöjd för dagen och blir bara bättre och bättre för varje lopp han går, säger tränare Melander.

”Precis på gränsen”

Efter loppet har nu Melander ett svårt val. Tränaren vill starta sin häst i Prix d'Amerique som går av stapeln sista helgen i januari. Men då Iceland inte tjänat tillräckligt med pengar är det inte givet att han kommer med. Flera franska hästar har tjänat ungfär lika mycket som Melanders stjärna och de slåss nu om de sista platserna till storloppet.

– Jag vill inte ta dit honom om han inte kommer med i Prix d'Amerique. Om jag ska satsa på Frankrike så måste han komma med där för det finns inga andra lopp åt honom, så illa är det. Han är precis på gränsen.

När startar han nästa gång?

– Det finns ett lopp i Frankrike den elfte december, det är aktuellt. Annars blir det Solvalla den 15:e där jag tänkte att vi skulle få möta ”handlarn” (Stefan Hultman) igen. Maharajah skulle starta i det loppet. Men är det lite anmälningar i slutet av veckan till loppet i Frankrike får jag väl slänga med honom där, vi får se hur det blir. Jag bestämmer mig i slutet av veckan, säger Stefan Melander till Trav365.

ARTIKELN HANDLAR OM