Han fick Almenäs att åka 30 mil för att se drömhästen

TRAV

Jack Almenäs, 5, tvingade mamma Jessica Almenäs att åka till Gävle fram och tillbaka.

TV4-stjärnan fick åka 30 mil för att uppfylla sin sons dröm.

– Jack hade aldrig varit där och så skulle Maharajah starta, säger pappa Johan Edlund.

Foto: ATG PLAY
Jack Almenäs och Johan Edlund i Lindberg Orakat.

Jack Almenäs, 5, är kanske Sveriges yngsta travorakel. Jack, som är son till travprofilerna Jessica Almenäs och Johan Edlund, har ett stort intresse för travsporten och kan rabbla elitloppsvinnarna de 17 senaste åren på tid.

När Jack fyllde år hade han kalas och bjöd flera kända travtränare och kuskar. I present fick han bland annat att köra Stefan Hultmans stjärna Maharajah tillsammans med tränaren. Jack Almenäs gillar hästen och när Maharajah startade på V75 i Gävle ville Jack se sin drömhäst. Att han var i Stockholm och hästen startade 15 mil bort hindrade inte Jack.

Tvingade Jessica

I sista stund tvingade han mamma Jessica att betala tåget tur och retur till Gävle. I det senaste programmet av Lindberg Orakat berättar pappa Johan Edlund om händelsen.

– Han skulle vara hos Jessica den lördagen. Jag åkte i väg och jobbade i Gävle med Stig H Johansson. När Jack kom hem till Jessica hade det nästan börjat tåras i ögonen på honom. Hon hade frågat; vad är det Jack? Han svarade; Jag vill till Gävle, jag vill till Gävle.

Åkte till banan

Mamma Jessica hade inget annat val än att köpa tågbiljetter till Gävle så att sonen fick se sin favorithäst.

– Han hade aldrig varit där och så skulle Maharajah starta. När vi nästan var framme i Gävle ringde Jessica och sa att vi sitter på tåget på väg till Gävle, säger Johan Edlund och skrattar.

ARTIKELN HANDLAR OM