ATG om haveriet som kostade milj

Drabbades av stora störningar innan V75 i lördags – nu berättar spelbolaget

Kent Öhlander om lördagens strul på Atg.se.
TRAV

Jackpott på V75 – då drabbades ATG av jättehaveri.

Strul som gjorde att omsättningen minskade med miljoner.

– Om vi tappar en krona för att vi själva har problem i en driftstörning är sekundärt. Det viktiga är att det fungerar bra för kunderna, säger Kent Öhlander, försäljnings- och marknadsdirektör på ATG.

Lördagens V75-tävlingar på Romme bjöd på jackpott och miljoner i potten. Jackpott på V75 brukar innebära mer i omsättning för ATG och fler som vill spela. Men den här lördagen drabbades spelbolaget av stora problem på sin sajt innan spelstoppet.

Flera kunder kunde inte komma in på sajten och göra sina spel.

– En del kunder upplevde att det inte var några problem alls, den del tyckte att det var problem vid en speciell tidpunkt och andra upplevde att det var problem större delen av lördagen. Men de flesta verkar ha haft problem från klockan halv tre, säger Kent Öhlander.

Tappade miljoner

Problemen var olika från kund till kund.

– En del har inte fått kontakt med hemsidan, en del har upplevt att det har varit segt men att de har kunnat genomföra vad de skulle göra, säger han.

Att kunderna inte kunde logga in på sajten och göra sina spel påverkade omsättningen. Förmodligen förlorade man omkring en-två miljoner kronor.

– Det är svårt att mäta hur mycket vi har förlorat. Det kan vara mindre eller det kan vara mer. Men eftersom vi vet att kunder är drabbade så vet vi att det finns ett värde, säger Kent Öhlander.

”Är sekundärt”

Men för ATG är inte tappet det viktigaste, utan de tänker främst på kunderna som inte kunde spela.

– Det viktiga är inte hur det känns för oss, utan för kunderna. Om vi tappar en krona för att vi själva har problem i en driftstörning är sekundärt. Det viktiga är att det fungerar bra för kunderna vilket det inte gjorde i lördags, säger Kent Öhlander till Trav365.

ATG kan ännu inte ge någon förklaring till haveriet.

ARTIKELN HANDLAR OM