Kusken: Är en fantastisk häst

V64-kuskens hyllning efter segern

Foto: Kanal 75/Lars Jakobsson
Solvalla Grand Prix och en halv miljon kronor till Juggle Face och Hans-Owe Sundberg.
TRAV

Stark, inte så snabb - men helt klart en häst som vinner i långa loppet.

Juggle Face har tävlat sedan säsongen som tvååring då han var den bäste i kullen.

På onsdagen passerade han tre miljoner intjänat när han tog hem fyraåringsloppet Solvalla Grand Prix och en halv miljon kronor.

– En fantastisk häst med en oerhörd moral, berömde Hans-Owe Sundberg som vikarierade för Lutfi Kolgjini i sulkyn.

Fuxen har varit igång sedan säsongen som tvååring då han bland annat vann klassikern Svensk Uppfödningslöpning. 43 starter i karriären har nu inbringat 3,3 miljoner kronor.

Juggle Face har ett år bakom sig som måste sägas ha gått mycket bra. Detta trots att det handlat om galopper och diskvalifikationer i kvalificeringsloppen till såväl det svenska derbyt som Europaderbyt.

En stark sak. Men lite knepig emellanåt.

– Han var spänstig, mjuk och fin på alla sätt. Ludde sa att han inte är så konstig som han ser ut och att jag nog skulle tycka att han kändes bra när jag väl kom upp bakom, sade Hans-Owe Sundberg.

Juggle Face lyftes fram i spåren efter en seg inledning och kom upp utvändigt ledande favoriten I Won´t Dance 1100 meter från mål.

I Won´t Dance började slakna i mitten av upploppet samtidigt som Juggle Face höll sin fart. Fuxen tål mycket och får sällan några lättare lopp utan brukar avgöra på styrka.

– Han är inte så speedig så det gällde att gå när tempot dämpades, sade kuskvikarien Hans-Owe Sundberg.

Stora plus till Dileva Käll och Russell Hill som hörde till förlorarnas skara i finalen av Solvalla Grand Prix.

Tvillingfödsel bakom strykning

Apropå vikarier. Thomas Uhrberg var en annan som täckte upp för en frånvarande kuskkollega den här kvällen. Erik Adielsson hade bokat av hela kvällen och dök aldrig upp på Solvalla.

Ett par tvillingflickor med efternamnet Adielsson föddes nämligen i Stockholm den här onsdagen. Stolta föräldrar är Erik med hustrun Disa.

Thomas Uhrberg gästkuskade bland annat bakom Stig H Johanssons Skully Gully i den första avdelningen på V64, Peace Corps-lopp för ston där det blev en säker seger.

I övrigt noterades att...

...Björn Goop satt bakom tre tunga favoriter men bara lyckades vinna med en av dem. Pappa Olle Goop tränar Andoverandout som har en viktig egenskap i startsnabbheten. I Emma Gee Sans lopp för treåriga ston pilade Andoverandout direkt till täten och Björn tilläts sedan styra loppet sedan ett par av konkurrenterna galopperat bort sig i starten.

...storfavoriten Global Manhattan (Goop) galopperade stort i starten i V64-3. From Aboves lopp för treåringar gick i stället till Kalypso Face som spårade loppet från start till mål tillsammans med Ulf Ohlsson. Svante Båth på Bergsåker tränar.

...kvällens största favorit Goober (Goop) galopperade bort "en mil" i starten av V64-4 vilket öppnade för andrahandsfavoriten Ultility Bus och Stefan "Tarzan" Melander. Goober reparerade jättestarkt till andraplatsen.

...fjärde raka segern kom för Stepping Space i 125 000-kronorsloppet Petit Prix för fyraåriga ston. Det blev en kämpig inledning i tredjespår i vråltempo runt den första kurvan innan körande Johan Untersteiner kom till ledningen med tredjehandsfavoriten. Lugnare sedan och Stepping Space behövde inte visa allt. Plus även till tvåan Naughty Nanny och trean Vitesse d´Inverne.

...den favoritbetonade raden betalade 1283 kronor för sex rätt och fyrarättspotten går vidare till nästa onsdag. Jackpot med andra ord.

Mikael Wikner7kanal 75

ARTIKELN HANDLAR OM