Final: De tävlar om 150 000 kr

Foto: ATG/ATG PLAY
Rolf Fransson från Gällivare spelade in allra mest under DD-mästaren 2010.
TRAV

Tre personer slåss om ett förstapris på 150 000 kronor.

På onsdag avgörs finalen av DD-mästaren på Solvalla.

– Det blir ett klassiskt quiz med travfrågor, säger Jörgen Utgren, projektledare för tävlingen.

Under november har över 20 000 travfantaster gjort upp i ATG:s storsatsning DD-mästaren. Kampen har varit hård men när tävlingen avslutades i förra veckan stod tre personer som finalister.

Rolf Fransson, Anette Blomquist och Kjell Spjuth har chans att vinna 150 000 i finalen som avgörs på Solvalla på onsdag.

Allra bäst har det gått för gruvarbetaren Rolf Fransson från Gällivare som spelat in hela 89 363 kronor under tävlingsperioden.

– Det bli spännande att komma ner och möta de andra tre. Jag får träna, läsa på och chansa lite, säger han till TV4.

ATG har bjudit in ungefär 50 gäster som kommer följa finalen från konferensavdelningen på Solvalla.

– Vi har någon slags mottagning klockan halv sex med mingel i väntan på den stora finalen. Sedan kommer finalen avgöras i en klassisk quiz med travfrågor. Mohammed Malla, Micke Nybrink och Johan Lindberg kommer agera spelpjäser på en spelplan på golvet. De kommer representera varsin finalist och den av finalisterna som först svarat rätt på tio frågor vinner. Det blir som upploppet på ett travlopp, säger Jörgen Utgren.

Tröstpriser

För de som kommer tvåa och tre väntar fina tröstpriser.

– I grunden är ju tanken med DD-mästaren att vinnaren tar allt, men det är fina tröstpriser. Man får ett ganska fint paket med en iPhone, harrby boy-presentkort och liveabbonemang.

ARTIKELN HANDLAR OM