”Är tacksamt att köra hans hästar”

Foto: KANAL75
Hans-Owe Sundberg.
TRAV

Efter succén med Juggle Face förra veckan.

Nu får Hans-Owe Sundberg chansen att köra ytterligare en stjärnhäst tränad av Lutfi Kolgjini.

– Det är tacksamt att köra hans hästar, de är fina, säger Sundberg.

Lutfi Kolgjini kände sig hängig och trött förra onsdagen då V64 körde med Solvalla Grand Prix som huvudattraktion. Då fick Solvallakusken Hans-Owe Sundberg rycka in och köra Kolgjinis Juggle Face – och det slutade med jättesuccé.

Vann en halv miljon

Efter en offensiv styrning kunde Sundbergs häst krossa motståndarna och tjäna en halv miljon kronor. Efter loppet hyllade Sundberg hästen och på onsdag får kusken återigen chansen bakom en stjärna tränad av Kolgjini – den här gången Nadir Kronos som vann italienska derbyt för en och en halv månad sedan. Hästen startar i V64-6, Big Noon Pokalen med 250 000 kronor till vinnaren. Men någon koll på hästens kunnande har Sundberg inte ännu.

– Jag har ingen koll alls, det får du fråga Ludde om. Jag har inte pratat med honom, han ringer väl på onsag och berättar om hur hästen är och hur förutsättningarna passar. Men han vann ju italienska derbyt så det är klart att det inte är en häst utan färdigheter, säger Sundberg.

Hur är det att köra åt Lutfi Kolgjini?

– Han har fina hästar så det är klart tacksamt att få köra. Hans hästar är oftast bra då de är i form, det har vi sett tidigare. De är ganska rejäla och de tål att göra mycket på egen hand.

Var Kolgjini nöjd med din styrning i onsdags?

– Klart han var nöjd, det är man alltid då det går bra. Han har sina kuskar ändå, nu har det varit så att de inte varit lediga och det är roligt att kunna få vara med och ställa upp när man får chansen, säger Hans-Owe Sundberg.

ARTIKELN HANDLAR OM