– De får vara bra för att slå honom

Foto: ALN
Say Me krigar om segern på Solvalla. På onsdag kan hästen skrälla igen.
TRAV

Jackpott på V64 med elva miljoner att spela om.

Hästen som kan göra dig till ensam vinnare: Jätteskrällen Say Me.

– Är han fräsch och på rätt humör då får de andra vara bra för att slå honom, säger tränaren till hästen, Jan-Ivar Jonsson.

Det blev en favoritparad på V64 förra veckan. På sex rätt blev utdelningen låga 1 283 kronor och det blev ingen utdelning på fem rätt. I och med det är det jackpott denna V64-omgång. I potten: elva miljoner kronor.

För att få ta del av de pengarna behöver man som spelare strecka skrällar. En häst som kan storskrälla på Solvalla är amatörtränade Say Me. Han startade för en månad sedan och gick då bra efter en startgalopp.

– Då travade han ändå inte riktigt bra på upploppet. Förhoppningsvis är han ännu bättre nu. Vi jobbar mycket med massage och stretchning.

– Han har haft ett fel som vi inte hittade förut, men en kiropraktor hittade ett fel i ryggen på honom. Det är på väg åt rätt håll med honom nu, det känns så i träningen.

Hur är det formen?

– Han har bra form och den är stigande, säger Jan-Ivar Jonsson.

”Blir inte förvånad”

Say Me startar i V64-2 på onsdag. Det som grusar förhoppningarna lite är spåret och motståndet. Hästen har spår åtta och möter bland andra Stefan Hultmans talang Nantucket. Men trots de knepiga förutsättningarna och den låga streckprocenten, tre procent just nu (läs tisdag eftermiddag) är det positiva tongångar från stallet.

– Det är klart att det hade varit kul med ett bättre spår när man möter ett sånt här motstånd. Men han tål att göra jobbet själv. Om Hans-Owe (Sundberg) kör fram utvändigt ledaren är det inget problem, hästen har gått mycket bra från den positionen, säger tränaren optimistiskt.

Det är jackpott och spelarna vill ha skrällar. Kan Say Me vinna loppet?

– Ja. Är han fräsch och på rätt humör då får de andra vara bra för att slå honom. Min förhoppning är att han ska dyka upp därframme. Sen om det räcker till seger, det får vi se. Det är tufft att begära seger, men jag skulle inte bli förvånad om han vinner.

Varför är det Hans-Owe Sundberg som kör, han har aldrig kört förut?

– Den ordinarie kusken på hästen, Jörgen Eriksson, är avstängd. Det är lite otur för de trivs ihop. Men Hans-Owe är duktig så jag ser inga problem med att han kör, säger Jan-Ivar Jonsson.

ARTIKELN HANDLAR OM