Glädjebeskedet: Jag är förvånad

Foto: ALN
Troels Andersen, Oskar Florhed, Therese A Andersson och Linda M Eriksson.
TRAV

Fyra supertalanger gör upp om Årets Komet-titeln.

Åke Svanstedts lärling Oskar Florhed är en av de nominerade.

– Det är riktigt skoj, jag trodde att jag var för färsk ännu, säger 19-åringen.

Under måndagen presenterades de första två kategorierna till Årets Häst-galan som går av stapeln på Rondo i Göteborg.

I Dagens Rätt presenterades de fyra namnen som är nominerade till Årets komet. Rättvikslärlingen Therese A Andersson fick i lördags besked i TV4 att hon blivit nominerad. Hon gör upp om titeln tillsammans med Troels Andersen, Linda M Eriksson och Oskar Florhed.

Förvånad

Den sistnämnde har haft ett mycket bra år och fått stort förtroende av sin arbetsgivare Åke Svanstedt. Bland annat har Florhed vunnit flera lopp med passhästen Rutger Raket.

– Det är riktigt skoj men lite förvånande då jag trodde att jag var för färsk ännu. Det finns andra lärlingar som vunnit massa V75-lopp så jag är glatt överraskad, säger Florhed samtidigt som han håller på att sko en häst.

Vad tycker du om ditt år?

– Det har gått jättebra och jag har fått köra många fina hästar, allt handlar om det.

”Kan inte tro på seger”

Men trots succéåret tror Florhed inte på seger.

– Nej, det kan man inte tro. Jag tror att Troels Andersen vinner, han är värd det. Det har gått så jävla bra för honom, han har gjort kometkarriär. Han har bra segerprocent och jag tror han vinner, säger Oskar Florhed till Trav365.

Kategorin till Årets sto presenterades också. Det blir en hård kamp mellan tre superston. De som är nominerade är Aisle Stand, Tamla Celeber och Viola Silas.

ARTIKELN HANDLAR OM