Så vann de rekord -vinsterna på V75

Foto: BJÖRN WANHATALO,RONBERT HENRIKSSON
Rekordvinst på V75-En vinnare vann 45 285 093 kronor. Kupongen var inlämnad på ICA-Nära i Bygdeå. Rekordvinst på V75 i Hallunda, 47 miljoner vanns av en ensam vinnare. Butiksägaren Raymond Saliba och Nancy Yakob i butiken.
TRAV

Jackpott på V75 och chans att vinna 50 miljoner om du blir ensam vinnare med alla rätt.

Nu berättar Trav365 hur tre spelare lyckades vinna de största vinsterna på V75.

Tack vare en strykning på V75 lyckades mannen i södra Sverige vinna den största vinsten på trav – 67 miljoner kronor.

Lördagens tävlingar på Halmstad bjuder på jackpott och 50 miljoner kronor ligger i potten till en ensam vinnare med alla rätt.

Vinner du hela potten tar du dig in på listan över de fem största vinsterna på V75.

Den allra största vinsten på V75 kom i år då en man i 30-årsåldern bosatt i södra Sverige blev ensam på V75 och vann 67 miljoner.

Systemet kostade över 1 000 kronor att lämna in och innehöll en spik, 11-oddsaren Zerba G. i V75-4. Vinnarens spik kördes till seger av kusken Tony Wallin som var en stor anledning till miljonsuccén. Dessutom valde Wallin att inte starta sin häst Foreign Life i V75-7 efter en dålig provstart. Det gjorde att miljonvinnaren fick in Alien's Kiss som reserv i sista loppet. Alien's Kiss vann med Peter Untersteiner och miljonerna trillade ner i mannens ficka. Efter vinsten har miljonvinaren valt att vara anonym och inte velat berätta så mycket om vinsten.

Bjöd på resa

Men för några veckor sedan bjöd han kusken Tony Wallin och hans familj på en utlandsresa till Aruba som tack för hjälpen.

– Jag tyckte helt enkelt att han var värd det efter att han vann med spiken och när han strök sig själv i den sista avdelningen, sa den anonyma miljonvinnaren till Trav365.

Vann 47,3 miljoner

Den näst största vinsten på V75 inträffade i juni 2007 då V75 avgjordes på Halmstadstravet. Kupongen gav 47,3 miljoner kronor och var inlämnad hos spelbutiken Direkten Hallunda i Norsborg. Vinnaren var en 40-årig man, en storspelare som är stamkund i butiken.

– Jag känner vinnaren och jag kan säga att han är ensam på systemet. Det är en risktagare både privat och i sitt jobb, sa butiksägaren Raymond Saliba tidigare till Trav365.

Tre spikar

Mannen hade gjort ett system på tre spikar, med favoriten Elton Silvio i den första avdelningen och sedan Loy Lavec (12 %) och I Have To Dance (14%). Med andra ord var två av spikarna riktiga chansningar.

Norrlandskvinnans vinst

Den tredje största vinsten i V75:historia hade kommit bara några veckor innan då en kvinna från Norrland vann över 45 miljoner.

Köpte en travhäst

Hennes system innehöll två spikar, en av dem var Real Desire med Johnny Takter som vann till 57 gånger pengarna. Även hennes andra spik ska ha varit lite betrodd.

Åke Svanstedt skrällde rejält den omgången när han vann med Lanxess Palema till 22 gånger pengarna och hans Hövding Lavec, vann till nästan 14 gånger.

Efter miljonvinsten ska kvinnan bland annat ha investerat i en travhäst – som hon satte i träning hos skrällkusken Åke Svanstedt.

ARTIKELN HANDLAR OM