Rekordet: 300 segrar på ett år

Ulf Ohlsson nådde milstolpe i karriären

TRAV

Åkandet och farandet gav utdelning.

Sundsvallskusken Ulf Ohlsson nådde på söndagen en milstolpe i karriären då han tog sin 300:e seger för året på 2060 körda lopp.

Foto: Kanal 75
Ulf Ohlsson.

Ulf Ohlsson segrade sammanlagt tre gånger under eftermiddagstravet i Boden. Den viktiga segern nummer 300 kom med hemmatränaren Kari Vaaraniemis Let´s Go Tango F i ett lopp på V5-spelet.

– Jag hade inga tankar på 300 segrar när säsongen började, men de senaste två-tre månaderna har jag siktat på att nå den här gränsen innan nyår. Och det lyckades jag med, sade Ulf Ohlsson nöjt.

I oktober passerade han 20 miljoner kronor i inkörda pengar. Ett viktig personligt delmål för 46-åringen som på senare tid slagit sig in i toppen bland landets kuskar och numera är mycket anlitad av stortränare som

Stig H Johansson och Timo Nurmos.

Ulf Ohlsson lever ett kringflackande liv, samtidigt som han håller i gång ett träningsstall med 16 hästar. Främst i år har hans nötande av bildäck mellan travbanorna i jakten på segrar blivit mycket omtalat.

Många mil under helgen

Ett bra exempel är tävlingsschemat de senaste dagarna.

Fredag tävlade han på både Solvalla och hemmabanan Bergsåker. Lördag flyg till Oslo och en och en halv timme i bil till Momarkens travbana där han vann storloppet Oaksrevanschen med Eldisiri, tränad Jan-Olov Persson. Hästbuss till Sverige på natten och den sista biten i bil till hemmet i Njurunda.

Söndag morgon 08.00 påbörjades resan till Boden i bil tillsammans med kollegan John Östman. Måndag är det lunchtrav i Bollnäs.

Körsvenschampionatet i Boden ser ut att gå till den svartdressade kusken från Sundsvall som toppar ligorna på flera travbanor i Sverige. Hur många banor handlar det om?

– Det är nog en fem-sex stycken, tror jag, svarade Ohlsson då han fick frågan i vinnarcirkeln.

Flera svenska kuskar har klarat att vinna 300 segrar på ett och samma år. Åke Svanstedt blev först ut med 300 segrar 1998. Björn Goop var först i landet att nå 400 segrar under ett år 2005. Året efter, 2006, sprängde omöjlige Björn Goop drömgränsen 500 segrar.

Mikael Wikner/Kanal 75

ARTIKELN HANDLAR OM