Vann 2,4 milj – med sitt medlemsnummer

TRAV

För åtta år sedan slutade han som mjölkbonde.

I lördags blev han miljonär på V75, för andra gången, tack vare sina kossor.

Den före detta bonden gjorde ett system utifrån medlemsnumret för mjölkleveranser.

– Jag tänkte att korna kunde ge någon sorts inkomst, säger han med ett skratt.

Mannen, som är från Hälsingland och i 50-årsåldern, vill vara anonym men berättar hur han tog hem en ny miljonvinst på V75. Tillsammans med sin familj var han på plats och följde tävlingarna på Hagmyren.

– Jag brukar spela V75 varje vecka för runt 100 till 150 kronor. Men eftersom vi var på plats den här dagen och det var jackpott satsade vi lite extra. Insatsen blev 270 kronor, berättar miljonvinnaren.

Han vidareutvecklar sitt koncept till hur han än en gång lyckades ta hem storkovan.

– Jag har varit mjölkbonde tidigare och då har man ett medlemsnummer när man levererar mjölk. Dessa fem siffror använder jag alltid som utgångsrad när jag spelar V75. De två återstående loppen fyller jag i med de två sista siffrorna i mitt födelsenummer.

– Sedan lägger jag till några egna hästar som jag själv tror på. Vilka lopp jag ska spika i avgör jag från gång till gång.

Hur känns det så här några dagar efter vinsten?

– Det känns speciellt, visst gör det de. Det var otroligt, det var lite nervöst i det femte, sjätte och sjunde löpet, det kan jag säga. Det var ju extra kul att vara på plats. Man jublade ju en del, men jag blev alldeles tom först innan jag förstod hur mycket det blev, säger vinnaren till Trav365.

Hur firade du vinsten?

– Vi firade nästan ingenting. Det blev väldigt lugnt.

Inte första gången

Det här var alltså inte första gången som mannen vann miljoner på V75. För fem år sedan vann han 1 130 000 kronor enligt samma koncept.

Hur påverkade den vinsten dig?

– Det blev en bättre vardag. Vi byggde ut huset och fixade lite så där. Löste lite lån och sen så var den miljonen borta, säger han med ett skratt.

Hur tror du att den här miljonvinsten kommer att påverka?

– Det blir en ännu lite bättre vardag. Jag har ju två barn som är elva och 13 så det är lite kul kunna ge dem lite extra grejer. På det viset är det ju roligt.

Vann på medlemsnummer

Mannen i 50-årsåldern slutade med kossor 2002, och jobbar i dag på en industri. Men han kan i dag tacka djuren för miljonvinsterna. Tack vare dem fick han sitt medlemsnummer för mjölkleveranser.

– Jag vet inte varför jag kom på att spela efter det från början. Jag har ingen aning vad jag tänkte då, säger han.

– Jag kanske började när jag slutade med korna, det är nog möjligt. Jag tänkte att de kunde ge någon sorts inkomst, säger han med ett skratt.

Varför slutade du med korna?

– Jag kom till en gräns, ska man satsa eller trappa ner. Det blev det sistnämnda. Det är inget jag ångrar i dag.

Så du ska inte börja igen?

– Nej, fy tusan. Nu är det bra, ha ha.

Erik Pettersson/Minimedia, Michael Carlsson/Kanal75

ARTIKELN HANDLAR OM