REKORDÅRET

Foto: Kanakl 75
ATG:s vd Remy Nilson.
TRAV

ATG går mot ett riktigt superår.

Rekord i antalet miljonvinster, den högsta vinsten någonsin på V75 och dessutom slår man rekord i omsättning för sjunde året i rad.

– Det har gått över all förväntan, säger ATG:s vd Remy Nilson.

Det här året har varit ett riktigt rekordår för ATG. Spelbolaget slår rekord på rekord. I år har 195 personer i Sverige och utlandet blivit miljonärer på V75, vilket är rekord.

Den största vinsten på trav inträffade i år då en man från södra Sverige blev ensam med alla rätt och vann 67 miljoner kronor.

Dessutom slår spelbolaget rekord i omsättning för sjunde året i rad.

”Över all förväntan”

ATG:s vd remy Nilson är mycket nöjd med siffrorna.

– Det har gått över all förväntan. Förra året hade vi en fantastisk ökning med över 700 miljoner och vi trodde aldrig att vi skulle klara av att hålla det med konkurrens med VM i fotboll och OS. Alla jämna årtal har vi väldigt hård konkurrens av stora event och händelser, så vi trodde inte att vi skulle klara det. Men det verkar som vi klarar det och som om vi slår fjolåret. Vi är väldigt nöjda med att vi kan försvara det vi skapade förra året.

Varför går det så bra?

– Vi har en bra mix, med både sättet att kommunicera och sättet vi tävlar på. Vi optimerar tävlandet med lunch, eftermiddag och kvällstrav. Vi har ett fantastisk sug efter V75 och även V64 på Solvalla går bra. Dessutom får vi in bra pengar på tävlingar vi tidigare tjänade lite på, nu har vi lagt ut dem som lunchtrav och tjänar bra pengar. De här tävlingarna gick lite i skymundan tidigare. Det är en sammanslagning av media, bra reklam, bra planerade tävlingar och drag med många jackpottomgångar i de stora spelen.

Hur ska ni toppa det här 2011?

– Vi sitter och diskuterar det här. Vi är ödmjuka varje år och nu har vi slagit rekord sju år i rad. Men något år kommer det bli ett hack i skivan. ATG har haft hack i skivan ett par gånger förut, men nästa år har vi bra förhoppningar på. Det är ett år utan OS, VM och andra stora konkurrenter, säger Remy Nilson.

Pengar till sporten

Dessutom har man kunnat ge en hel del av pengarna tillbaka till travsporten.

– Vi har under de senaste fyra-fem åren ökat pengarna till banorna. Vi har gått från 1,3 miljarder till 1,65 miljarder som sporten har fått. Det är en glädjande ökning, hela vår spelökning har vi kunnat avsätta till sporten. Spelökningen har varit ungefär 15 procent över fem år och sporten har fått 22 procent. Vi har till och med levererat en större procentuell ökning till sporten än spelökningen och det är vi väldigt stolta över.

Kommer det några spelnyheter under 2011?

– Det är inte några nya produktnyheter men vi fortsätter att utveckla koncepten V75, V64 och luncherna. Vi ska titta på dem och göra dem mer attraktiva och tydligare, säger Remy Nilson.

ARTIKELN HANDLAR OM