Lokets nya kanon vann på Solvalla

Foto: ROGER LUNDSTEN
TRAV

Leif ”Loket” Olssons travsuccé fortsätter.

I går på Solvalla segrade hans delägda häst Ibiza Broline på ett mycket övertygande sätt.

– Tappar man 50 meter i starten, och vinner med 70 meter så får man väl godkänt, säger Loket.

Leif ”Loket” Olssons stora satsning på hästägande går riktigt bra för dagen.

I går på Solvalla så vann Ibiza Broline, som delägs av Loket, och tränas av Per Lennartsson.

Och det var en mycket imponerande prestation det treåriga stoet stog för.

– Ibiza Broline var mycket fin. Hon travade lite halvtaskigt till slut men gjorde det bra. Jag såg henne på Eskilstuna och blev imponerad då också. Nu stog hon med ett svårt femtespår och tappade från start. Tappar man 50 meter från början och vinner med 70 meter så får det väl ses som godkänt, säger Loket

Fin segertid

Ibiza Broline fick ett tufft lopp utvändigt ledaren men det bekom inte det treåriga stoet det minsta. Under slutvarvet satt Per Lennartsson ordentlig press på ledande In Bloom Face och den var tidigt slagen. Över upploppet försvann Ibiza Broline till överlägsen seger och det såg ut att finnas mycket sparade krafter. Segertiden blev 1.16,4/2140 och det i sin andra start i livet.

– Jag ringde Per efter loppet och sedan så ringde han upp mig på vägen hem efter tävlingarna. Han var nöjd med hästen och har stora förhoppningar på henne.

Coolman Crown

Och Loket har flera kommande vinnare på väg ut på tävlingsbanan.

– Vi har även Ingrid Broline som Thomas Uhrberg tränar. Den är också bra. Sen nästa torsdag är det meningen att Coolman Crown kommer ut i ett långlopp under Sprintermästardagen. Veijo är mycket nöjd med honom i jobben och säger att han ska vara ännu bättre nu än innan vilan. Sedan ska Elviria ut på fredagen i finalen av Söndagstoet så alla mina hästar kommer ut nu, avslutar Loket.