Hans G: Han har inte gjort något brottsligt

Foto: GUSTAV MÅRTENSSON
Hans G Lindskog.
TRAV

Hela Solvallas styrelse har avgått.

Styrelsens ordförande får nu skarp kritik vilket upprör Solvallas före detta sportchef Hans G Lindskog.

– Jag förstår inte varför Christer Brandberg får ta all skit, det är otänkbart att han gjort något brottsligt, säger Lindskog.

Under tisdagen kom beskedet att Christer Brandberg, ordförande för Stockholms Travsällskap, lämnar sin post. Detta efter att revisionsfirman KPMG lämnat en rapport som visat på brister i Solvallas räkenskaper.

När hela styrelsen hade möte senare under tisdagskvällen valde samtliga i styrelsen att tacka för sig och avgå. Det innebär att Solvalla står helt utan styrelse – bara en månad innan banans största lopp, Elitloppet.

Skarp kritik

Brandberg har under den senaste tiden fått skarp kritik och det är den stora anledningen till varför han avgår.

– Det är uppenbart att det är jag som person, som är måltavlan för alla hätska angrepp på STS. Jag har därför beslutat mig för att omgående lämna mitt uppdrag såsom ordförande och styrelsemedlem med en stark förhoppning att detta skall medföra lugn och arbetsro till gagn för STS och för Svensk Travsport, skriver Brandberg i ett brev till travsällskapets medlemmar.

”Skjuter på Brandberg”

TV4-profilen Hans G Lindskog, som var sportchef på Solvalla 2004 till 2005, är mycket irriterad över att Brandberg får ta emot all kritik.

– Jag kan inte förstå varför man bara skjuter på Brandberg. Han har varit med i ett år men jag tycker man borde höra många andra namn som jobbat på Solvalla under de senaste åren. Duktige Ola Bergström var under många år Solvallas ekonomichef och han har inte hörts om det här vilket är förbaskat underligt. Han vet vad som förekommit och vad som inte förekommit och han sitter på hela leken. Här finns massa människor som kan ge mycket information men man skjuter på Brandberg, det är mycket märkligt.

”Ekonomiskt oberoende”

Efter styrelsens avgång spekuleras det i om att allt inte gått rätt till och nu kan polisen kopplas in. Men enligt Hans G Lindskog är det otänkbart att Christer Brandberg skulle begått något brottsligt på Solvalla.

– Christer Brandberg är ekonomiskt oberoende, varför ska han göra något brottsligt? Att han skulle begått något kriminellt är fullständigt uteslutet. Brandberg kom in i travsporten på ett bananskal då han och ett par kompisar köpte Grades Singing. Nu brinner han för den här sporten och har en egen uppfödning. Han är ingen skurk och att han får ta all kritik är inte rätt, säger Hans G Lindskog till Trav365.