SUPERSKRÄLLEN

Foto: ATG LIVE
Skrällen. Dust All Over vann på V75.
TRAV

Dust All Over chockade spelarna när han vann finalen i guld.

Hästen vann till över 38 gånger pengarna, men tränaren Roger Walmann var inte förvånad.

– Jag har sagt att han har högre kapacitet än han visar, säger han efter segern.

Tränaren Roger Walmanns succéhelg fortsätter.

Under fredagen vann han E3-finalen för ston med favoriten Tamla Celeber. Vid V75-tävlingarna på Sundbyholmstravet kom nästa seger då hans häst Dust All Over vann finalen i gulddivisionen.

På förhand såg det ut att handla om Morten Waages Beanie M.M som var storfavorit till segern.

Men hästen blev för hetsig och kunde inte försvara sig då Dust All Over satte in attacken på upploppet.

Dust All Over vann på den fina tiden 1.11,4.

Skrällde på V75

Vinnaroddset var 38 gånger pengarna och flera V75-kuponger försvann. Tränaren Roger Walmann var dock inte lika förvånad som V75-spelarna.

– Han fick utdelning på en bra form. Han fick betalt för formen som han har haft. Han har fegat ur sig tidigare. Jag har sagt att han har högre kapacitet än han visar. Jag har varit riktigt besviken på honom, men nu har han lyssnat på vad jag har sagt. Jag har sagt; skärp till dig nu annars blir du valack, säger Walmann.

Final i Bollnäs

Även kusken Thomas Uhrberg var nöjd med hästen. Uhrberg fick chansen att köra hästen då Örjan Kihlström tvingades avstå lördages tävlingar på grund av sina skador efter olyckan på Rättvik.

– Hästen gjorde det bra. Det blev katastrof senast då han galopperade bort sig kort efter start. I dag höll han sig på benen.

Alla lördagens V75- vinnare kvalificerar sig till en final på Bollnäs den 31 juli. Förstapris i loppet är 300 000 kronor.