”Blir en hård kamp”

Foto: THOMAS BLOMQVIST/KANAL75
TRAV

För tio månader sedan skadade hon sig så allvarligt att karriären var hotad.

I kväll startar Åke Svanstedts stjärnsto, Hepburn Broline, på V75.

– Hästen är grym, vi har segerchans, säger hästens skötare, Oskar Florhed, till Trav365.

Foto: ALN
Oskar Florhed.

Åke Svanstedts sexåriga sto Hepburn Broline har startar 26 gånger, vunnit elva lopp och tjänat över en miljon kronor under sina fyra år på tävlingsbanan.

Men trots framgångarna har stoet haft problem med skador och för ungefär tio månader sedan skadade hon sig allvarligt inför Sto-SM på Åbytravet.

Karriären hotad

Hepburn Broline ådrog sig en gaffelbandsskada vilket är en mycket allvarlig skada hos en travhäst. Karriären var hotad men Hepburn Broline återhämtade sig på ett fantastiskt sätt och för tre veckor sedan gjorde hon comeback och det slutade med seger direkt på Axevalla. Trots lång vila och ett tufft lopp så kunde Hepburn Broline vinna tämligen enkelt i sin comeback och intrycket var bländande.

I kväll är det dags för Svanstedts sto att göra årets andra start då hon är med i Queen L.:s lopp på Solvalla med 150 000 kronor i förstapris. Sköter hästen gör 18-årige Oskar Florhed som är optimistisk inför kvällen.

– Hon gjorde ett kanonlopp senast och var fantastiskt duktig. Det var bra gjort att vinna och min häst höll undan enkelt. Hon har gått framåt rejält med det loppet tycker jag och känns riktigt fin i jobben.

”Blir en hård kamp”

Hepburn Broline får tufft motstånd av Flemming Jensens Mathilde Tröjborg som imponerat stort på slutet. Men då Mathilde Tröjborg har ett sämre utgångsläge än Florheds häst har skötaren inte gett upp.

– Flemmings häst är grym, så är det. Men vi har också en grym häst så det blir en hård kamp men vi är absolut inte slagna, säger Oskar Florhed till Trav365.

FAKTA

Oskar Florhed om Stall Svanstedts övriga V75-hästar:

Rutger Raket (V75-1)

– Är även det min passhäst och han är i sitt livs form. Nu har vi ett perfekt läge och jag antar att Åke kör till spets och släpper till Beanie M.M. Jag tror att Beanie håller ända in i mål och vi kan nog vara tvåa bakom honom för min häst är i grym form. I de två senaste loppen har han suttit fast med rubbet sparat och med rätt resa nu är han inte helt ofarlig. Han känns pigg och fin i jobben.

Viduka Boko (V75-2)

– Han har gått bra på slutet men möter nu flera tuffa motståndare. Lucilu Hanover var mycket bra senast och Dont Wear PJS gick en kanontid i den förra starten. Viduka Boko är ingen het vinnarkandidat men kan ta en plats.

Having Said That (V75-4)

– Han har varit hos oss i två månader och det ser ut som en fartfylld häst. Bakspår över kort distans är inte roligt men han glänser i jobben och ser riktigt bra ut. Vi har förhoppningar på honom och han ska absolut streckas på V75.

Mystical Ann (V75-6)

– Hon är en medhängare. Hon ska ner till innerspår och hoppas på pengar.