Stort stjärnfall i miljonloppet

Foto: ALN
TRAV

De senaste veckornas superskrällar i gulddivisionen har gjort att Sundsvall Open Trot riskerar tappa några stora stjärnor.

Hästar som Commander Crowe och Triton Sund har misslyckats med att kvala in.

Men Bergsåkers sportchef, Henrik Lindgren, är inte oroad.

– Vi har några wild cards kvar att dela ut, det blir ett bra lopp, säger han.

Under de senaste veckorna har det skrällt rejält i den högsta divisionen på V75. Högoddsarna har duggat tätt och flera tunga favoriter har fallit. De som vunnit gulddivisionen de senaste fem veckorna har fått en plats i miljonloppet Sundsvall Open Trot som avgörs på Bergsåker i slutet av augusti.

Tappar profiler

I och med att mindre kända hästar vunnit kvalloppen riskerar nu Bergsåker att tappa några stora profiler till storloppet.

– De som vunnit kvalloppen är välkomna att vara med, men om man hade fått välja så hade man kanske inte valt de som kvalat in. Men de har ändå slagit de stora favoriterna så de är fullt kvalificerade, säger Henrik Lindgren, sportchef på Bergsåker.

Hur ser det ut inför Sundsvall Open Trot? Hur många hästar är klara?

– Det är fem inkvalade hästar och av dem är det tre som tackat ja. Det är Magic Sisa, Lavec Kronos och Xanthos Crown. Jodas Julia vann lördags och jag har inte hunnit snackat med tränaren om henne ännu, jag ska prata med dem i veckan. Stig H Johansson skulle fundera lite innan han bestämde sig med Infatti November.

Superstjärnan startar

Men trots stjärnfallet kommer landets stora profil, Torvald Palema, vara med i loppet. Torvald som förra året slutade tvåa i loppet efter Commander Crowe. Torvald Palema har tillsammans med hemmahästen Amour Ami fått en inbjudan.

– Det är förmodligen Sveriges bästa häst. Jag pratade med Svanstedt och han hade haft 1.05 sista 500 metrarna i den senaste starten. Det känns som att det duger en bit, säger Henrik Lindgren.