Klart i dag: Hultman nobbar miljonloppet

Foto: ALN
TRAV

Stefan Hultman avstår Sundsvall Open Trot med Maharajah.

Istället kommer den italienska stjärnan Lisa America till start i miljonloppet.

– Kul med en riktigt bra internationell häst med fina meriter, säger sportchefen Henrik Lindgren.

I onsdags vann femårige Maharajah på Solvalla och imponerade stort i sin comeback efter vila. Efter loppet var tränaren Stefan Hultman lite intresserad av att starta sin häst i Sundsvall Open Trot på Bergsåker nästa helg med en miljon kronor i förstapris. Men på grund av att han är rädd om sin häst avstår han nu det loppet och siktar i stället på ett lopp på Mantorp den 11:e september.

– Jag har pratat med Tommy Berghagen som meddelar att de tycker att det blir för tajt, det har jag full förståelse för. Det är tråkigt men det var inte överraskande, säger Bergsåkers sportchef Henrik Lindgren.

Lisa America

Efter Hultmans avhopp kommer nu en annan profilstark häst starta i Sundsvalls storlopp. Det italienska stoet Lisa America, som avslutade starkt efter galopp i Jubileumspokalen, är klar för loppet.

– Maharajah hade fått det sista wild cardet men det har nu gått till Lisa America istället. Hon var ruggigt fin på Solvalla, hon blev lite uppstressad av omstarten. Det är kul med en riktigt bra internationell häst med fina meriter, säger Henrik Lindgren till Trav365

FAKTA

Klara för Sundsvall Open Trot

Amour Ami

Commander Crowe

Torvald Palema

Lisa America

Xanthos Crown

Magic Sisa

Väntar på svar:

Jodas Julia

Lavec Kronos

Yanantin Boko

Nu Pagadi eller Infatti November