Butiksägare räddade livet på stamkunden

80-årig stamkund dök aldrig upp – butiksägaren ringde polisen

Foto: PRIVAT
Agneta Josefsson i spelbutiken Spelgruvan räddade livet på kvinnan.
TRAV

Butiksägaren Agneta Josefsson i spelbutiken Spelgruvan i Falkenberg räddade livet på sin kund.

När den 80-årige stamkunden inte dök som vanligt kontaktade Agneta polisen.

– Det visade sig att hon låg inne i sin lägenhet med bruten lårbenshals och hade legat där sedan i onsdags, berättar hon.

Det var förra fredagen som Agneta Josefsson, som driver spelbutiken Spelgruvan i Falkenberg anade att något inte stod rätt till.

En av hennes stamkunder, en 80-årig kvinna, som spelar varje V75-omgång, dök inte upp som hon brukade.

– Hon står alltid och hänger utanför dörren, men så kom hon inte på fredagen. Jag tänkte att hon kanske hade fått förhinder så hon kommer väl på lördagen. Men när hon inte kom på lördagen så började jag fråga andra kunder om de hade sett henne. Men de hade inte heller sett henne. Då ringde jag hem till henne, men hon svarade inte där heller, berättar Agneta.

Agneta Josefsson vägrade att ge upp och fortsatte att söka kvinnan.

– Efter spelstoppet på V75 ringde jag hem till henne igen och till polisen för att höra hur jag skulle gå tillväga. De hänvisade till vårdcentralen och att jag skulle ringa dit. De hänvisade till bovärden, så jag gick dit och skrev upp vaktmästarens nummer. Han sa att jag måste gå till polisen, så jag kontaktade dem igen.

Fördes till sjukhus

Hon fick polisen att gå dit och öppna dörren och de hittade kvinnan liggandes på golvet.

– Det visade sig att hon låg inne i lägenheten med bruten lårbenshals och har legat där sedan i onsdags.

Kvinnan fördes till sjukhus för vård, men ska ha klarat sig någorlunda bra.

– Efter omständigheterna mår hon bra. Jag var och hälsade på henne i torsdags. Hon var piggare än jag hade förväntat mig, berättar Agneta Josefsson.

”Du har räddat mitt liv”

Kvinnan var tacksam och glad över att Agneta hade brytt sig om henne.

– Hon sa tack för att du har räddat mitt liv. Hon är med på en liten andel här och hon hade tänkt att nu när jag inte kommer så kommer Agneta att sakna mig. Och det gjorde jag. Jag är så i mig själv. Det är självklart för mig att kolla så att allt är bra. Det räcker inte med att bara ringa på hos någon. Jag vill veta att hon är okej. Jag ger mig aldrig innan jag vet att någon är okej.

Efter händelsen har Agneta uppmärksammats av media.

– Det har varit riktigt ståhej. Det var nästan så att jag blev rädd och trodde att det var något fel på mig som bryr mig. Jag tycker det är självklart att man ska bry sig.