”Ser fram emot att möta Maharajah”

Foto: Kanal75
TRAV

Iceland är med raska kliv på väg mot Prix d’Amerique.

Men först väntar ett drömmöte i Gävle kommande lördag – mot Maharajah.

– Jag har aldrig känt honom så här fin. Det ska bli kul att möta Maharajah, säger Stefan ”Tarzan” Melander efter den övertygande segern i gulddivisionen.

Eskilstuna bjöd på finaler i Breeders Crown för unghästarna och det märktes att det varit en lång säsong för många. En som däremot är på väg mot toppformen är Iceland som hade lekstuga i gulddivisionen. Efter segern i Elitloppet blev stjärnhästen mystiskt halt och tvingades till en längre vila. Nu stegras formkurvan och matchningen har en mycket tydlig målsättning. Iceland ska vara helt på topp till världens tuffaste travlopp Prix d’Amerique som körs i Paris sista söndagen i januari.

– Han var grym i dag och kändes ruggigt fin. Jag har aldrig känt honom så fin i värmningen någon gång, säger tränaren och kusken Stefan ”Tarzan” Melander.

– Iceland fick jogga på lite i ledningen och han vann med gott om krafter kvar. Han är inte i toppform ännu men blir bättre och bättre. Jag hoppas att hästen är helt på topp till Prix d’Amerique.

Kan bli svensklopp

När travet i Sverige nu går in i lågsäsongen så är det precis tvärtom i Frankrike. Där drar vintermeetinget i gång och ur svensk synvinkel ser det mer intressant ut än på länge inför Prix d’Amerique. Det kan bli rena svenskloppet och två av de hetaste svenska kandidaterna är Iceland och Maharajah. Redan kommande lördag drabbar de båda kanonerna samman i ett supermöte. Det sker i V75-finalerna på Gävletravet.

– Iceland kommer att starta i Gävle och jag ser fram emot att möta Maharajah. Min häst kommer att vara ännu bättre då men om det räcker för att vinna beror förstås på startspåren.

– Iceland springer mest och leker i träningen och där glänser han aldrig. Han behöver fler lopp i kroppen men formen är riktigt på gång.

– Han kommer att gå ner till Frankrike i vinter och det stora målet är Prix d’Amerique. Jag tror att hästen kommer att passa perfekt på en tvåtusenmeters-bana och han kommer inte att göra bort sig, säger Stefan Melander som vann Prix d’Amerique som tränare 2006 med Gigant Neo.

ARTIKELN HANDLAR OM