Läsarna: Vi kommer att sakna dig, Johan

Foto: kanal75
Slutar Johan Edlund har bestämt sig för att sluta kommentera travlopp i TV4.
TRAV

I fredags kom bomben i trav-Sverige – Johan Edlund slutar som travkommentator.

Beslutet har fått läsarna att reagera och kommentera.

Enligt en omröstning på Trav365 kommer de flesta att sakna TV4-profilen

Snart får trav-tv-tittarna klara sig utan Johan Edlund. Den första februari börjar han sin nya tjänst som exekutiv producent för travsändningarna. Det betyder att han kommer sluta kommentera travlopp och vara programledare. Edlund tycker att helgjobbet har tagit mycket på krafterna, samt att han missat dyrbar tid med sin son.

– Jag har hållit på med det här sedan augusti 1997 och jobbat i stort sett varje lördag och söndag. De helger jag inte jobbat kan man lätt räkna på en hand och det har tagit mycket kraft även om det varit fantastiskt kul. Min son Jack börjar skolan till hösten och jag känner att jag vill ägna mer tid åt honom och inte försumma det på något sätt. Han kanske börjar med något sport snart och jag vill umgås med honom mer, som det är nu är jag borta från honom varje helg och det är inte roligt, sa Edlund till Trav365 förra veckan.

”Mycket bra...”

Beslutet slog ner som en bomb i trav-Sverige. Många läsare har reagerat och kommenterat att Edlund byter inriktning. Enligt en omröstning på Trav365 kommer de flesta att sakna hans loppreferat. 59,9 procent av 2 631 personer som har röstat säger just att de kommer att sakna honom.

Signaturen ”Caddy46” skriver så här:

”Mycket bra om dom får en chef för travet i TV4. Johan har varit mycket bra och avslappnad som kommentator oftast (bakom kameran)”. ”Arer” fortsätter:

”Har följt Johan sen Umåker och han är en av dom bästa vi har. Hans engagemang för travet och all annan sport också är unik. Lycka till Johan i fortsättningen”.

”Oöverkomlig”

Alla kommer dock inte att sakna Edlund. 40 procent av de som röstar tycker det är bättre med någon annan.

Singaturen ”Hoola” skriver så här:

”Vill inte påstå att saknaden kommer att bli oöverkomlig, men lycka till i alla fall...”.

ARTIKELN HANDLAR OM