Här är 19-åringen som specialtränats av Edlund i månader

TRAV

Här är referenten som lärts upp av TV4:s Johan Edlund.

Robin Hedström, 19, är talangen som vann ”Värsta Reffet” och har specialtränats av TV4-profilen.

– Jag vill bli kommentator på TV4, men jag behöver mer erfarenhet, säger Hedström.

Foto: OTW

Förra veckan avslöjade Trav365 att Johan Edlund slutar kommentera travlopp i TV4. Den första februari börjar han sitt nya jobb som exekutiv producent för travsändningarna. Nu måste kanalen hitta ersättare och enligt Kanal 75 som producerar sändningarna i TV4 ska man försöka hitta ersättare inom bolaget.

Men en som skulle kunna bli bli aktuell är Robin Hedström, 19, som vann tävlingen ”Värsta Reffet” för två år sedan.

”Värsta Reffet” var TV4:s egna serie där man letade en ny kommentator i travsändningarna. Vinnaren fick kommentera ett travlopp i TV4 och fick även tips och råd av TV4 profilen Johan Edlund.

”Lärt mig mycket”

Sedan Robin vann tävlingen har Edlund coachat honom att bli ännu bättre.

– Jag har lärt mig väldigt mycket. Jag och Johan har mailat till varandra och jag har åkt och besökt travbanorna när han har kommenterat på lördagar. Jag har suttit bakom och tittat när de har arbetat.

”Spelar in”

Just nu arbetar Robin med Trav365:s liverapport och kommenterar provlopp på hemmabanan Örebrotravet.

– Jag spelar in det jag har gjort på Örebrotravet och så skickar jag dvd:erna till Johan eller tar med dem när jag träffar honom. Han har sagt att han tycker det är bra, men sedan finns det ju alltid finslipning som man behöver göra. Han hjälper till med det och kommenterar olika saker. Det har varit riktigt bra att få hjälp av Johan.

”Mer erfarenhet”

Robin skulle gärna vilja kommentera travlopp i TV4, men tror att det blir svårt att ersätta Johan Edlund.

– De har inte frågat mig om jag vill jobba. Att jobba på lördagar är en väldigt stor grej det är inget som man gör hux flux. Jag vill bli kommentator på TV4, men jag behöver mer erfarenhet. Jag vill bli travkommentator eller sportkommentator och framförallt på trav för att jag tycker om det. Det är klart att jag har som dröm att kommentera lopp i TV4.

ARTIKELN HANDLAR OM