Nybrink: Lätt att fastna i floskler

TRAV

Floskler är bra att ha.

Men det är lätt att trilla dit.

Vissa är dessutom dåliga, meningslösa.

I dag ska jag lista de värsta travflosklerna.

Mycket, mycket varmt välkomna ska ni vara till Micke Nybrinks travspalt. Här är det full fokus på hästsport och vi konstaterar att, håll i er – det är inget snack, Örjan Kihlström spurtar definitivt bra till slut medan Erik Adielsson helt klart öppnar bra från start och Björn Goop sitter sannerligen riktigt, riktigt blixtstilla … Vad jag håller på med? Äsch, jag jobbar i trav-tv och sådär klyschiga kan vi låta, tyvärr.

Lätt att fastna

Det är oerhört lätt att fastna i sina floskler. Jag är absolut inget undantag; floskelkungen brukar en kompis (?) kalla mig. Hatar mig själv när jag hör mig mala samma klyscha tre gånger inom loppet av en minut. Ge snubben el i röven för varje upprepning. Ordfattighet borde det faktiskt vara dödsstraff för. Dessutom lyssnar jag skadeglatt (som det asshole jag är) på vad många andra säger och gör mina noteringar.

Här är min lista över de värsta synderna jag hör varje dag:

1) Välkomna ska ni vara till Romme/Halmstad/Bergsåker eller vad det nu är. ”Ska ni vara”, vad fasen är det för meningslöst dravel? Lotta Engberg som läromästare? Nej usch, jag ryser och gnisslar tänder i smyg. Det uttrycket får mig faktiskt att vilja byta kanal. Cut the bullshit.

2) Konstatera. Oj, vad det konstateras saker hela tiden i trav-tv, och i all annan tv också för den delen. Det är bedrövligt. Konstaterar-sjukan är dessutom brutalt smittsam. Alla konstaterar i tid och otid, till och med i skrift. Folk tror att de låter kunniga när de konstaterar, viktiga liksom. För mig är de diskade för all framtid. ”Nu ska vi konstatera att vi ska gå till reklam” är nog bottenrekordet. Sluta konstatera. Cut the bull ...

3) Full fokus. Hjälp! Måste vi fokusera hela tiden? Kan vi inte bara gå vidare till nästa lopp eller spelform? Cut the ...

4) Spurtar bra till slut. Nähä, menar du det? Jag som spurtade bra i starten. Cut…

5) Öppnar bra från start. Suck. Den kanske avancerade framåt också?

Lär er prata rent

Till sist: Skottpengar borde det vara på folk som säger ”ordengklitt” och ”ejengklien”. Förresten: Vilka är de värsta travflosklerna enligt er? Klyschorna ni aldrig mer vill höra i trav-tv? Mejla och berätta. Så ska vi sätta full fokus på dem och definitivt konstatera vilka de är. Välkomna, ska ni vara, med många mejl.

FAKTA

Veckans tips

1. 7 Caramba Zon (Solvalla, V64-4)

Vass spurter. Nu med BG. Kan vara lösningen. Drag.

2. 5 Octopus (Solvalla, V64-5)

Rykande avslutning i come backen. Bra chans nu.

3. 10 Morik (Solvalla, V64-2)

Fast senast, såg tankad ut. Kan överraska med klaff.