Åttonde raka för Rapide Lebel

Utklassade Commander Crowe

Foto: KANAL75
TRAV

Elitloppsaktuella fransosen Rapide Lebel fortsätter att imponera.

På lördagen tog han åttonde raka segern när han vann ännu ett storlopp i Paris.

Svenske Commander Crowe slutade trea.

Redan efter segern i Prix de Luxembourg i slutet av januari tackade Rapide Lebels tränare Sebastien Guarato ja när man från Solvallas håll hörde sig för om en eventuell start i Elitloppet i maj. Efter det har den mäktige hästen stärkt sina aktier ytterligare.

I lördagens lopp, Prix de l'Union Europeenne, stod Rapide Lebel i en klass för sig när han i Eric Raffins händer tog över ledningen via tredjespår, drog i flera längders ledning och gick undan till överlägsen seger.

Rapide Lebel noterades för kilometertiden 1.13,0 över de 3 000 meterna och förstapriset uppgick till cirka 730 000 kronor.

Commander Crowe trea

Svenske superhästen Commander Crowe, som numera tränas av Frankrikes Fabrice Souloy, är också han aktuellt för Elitloppet. Han gjorde sin första start på fyra månader men fick inte det typiska preparé-lopp som man hade kunnat vänta sig. Tvärtom kördes han ganska tufft av Julien Dubois och loppets andra hälft fick han trava utan rygg bakom Rapide Lebel. Commander Crowe var chanslös att utmana om segern men höll starkt, även om han stumnade sista biten och precis på linjen blev snuvad på andraplatsen av Private Love.

Ola Johansson/Kanal75