Kari om spelarna: Dumma i huvudet

Foto: aln
TRAV

Stortränaren Kari Lähdekorpi är inte nöjd med landets travspelare.

Han menar att spelarna bara tänker på sig själva och kommer med dumma förslag.

”Jag vill säga till Micke (Nybrink) och alla spelare, ni är så dumma i huvudet allihopa” , säger han i "Travsnack med Kari” på travnet.se.

I ”Travsnack med Kari” på travnet.se intervjuar Lennart Persson Kari Lähdekorpi om aktuella händelser inom trav-Sverige. Denna vecka kom travspelarna i landet upp på tapeten och det var något som fick Lähdekorpi att koka. Han riktade skarp kritik mot alla spelare i allmänhet och Micke Nybrink i synnerhet. Han menar att spelarna bara tänker på sig själva och förslagen som läggs fram för att göra travet roligare är för dåliga.

”Jag vill säga till Micke (Nybrink) och alla spelare, ni är så dumma i huvudet allihopa. När ni tänker på travsport så tänker ni bara på spelarnas sida. Ni tänker bara på er själv”.

”Fattar ingenting”

Förslaget om att höja förstapriset för att få mer tävling i loppen gör stortränaren rasande.

”Att man skulle köra hårdare om vinsten om det var så, alltså fattar ni inte någonting? Vi tar ett exempel. Om vi har ett förstapris på 100 000 kronor och ett andrapris på 10 000 kronor då garanterar jag att travsporten inte finns kvar efter ett år. Om man höjer förstapriset mer och mer och sänker andrapriset och så vidare, då försvinner sporten. Det är åt helvete. Om jag hör det där en gång till, då skickar jag...”.

Efter ett tag lugnar Lähdekorpi ner sig och skämtar om att allt kommer sluta med att han tar en nacksving på Micke Nybrink.