Tränaren: Det får inte bli något tok

Iceland och Stefan Melander.
TRAV

Nu gör Elitloppshästen Iceland comeback.

Efter en kortare paus är hästen tillbaka på V64 på Solvalla

– Jag var väldigt nöjd med Solvallas bana, bara det inte bli något tok med snö så att man måste köra med hakar, säger tränaren Stefan ”Tarzan” Melander.

Det märks att våren börjar komma när stjärnorna kommer ut på banan igen. Nu på onsdag gör fjolårets Elitloppsvinnare Iceland comeback efter en tids vila.

I vinter hade tränaren Stefan Melander siktet inställt mot Prix d'Amérique med Iceland, men valde att stanna kvar i Sverige med sin stjärna efter att hästen slutat trea i ett lopp på Solvalla.

Nu startar hästen i V64-1 och möter bland annat Scarlets Aino. Tränaren Stefan Melander är nöjd med sin stjärna, men ligger lite lågt.

– Han verkar fin, jag är nöjd med honom och vi måste börja någonstans och starta honom. Jag var väldigt nöjd med Solvallas bana nu, bara det inte bli något tok med snö så att man måste köra med hakar, då blir det inte som jag har tänkt mig. Men om det blir bra bana så passar det här honom, men hästen har inte toppform.

Vad tror du om loppet på onsdag?

– Det är hans första start efter att ha vilat några månader. Han är som alla mina hästar, svårbedömda efter vila. Det var många startraketer med i loppet, det är svårt att säga,

Vilka lopp siktar du emot i år med Iceland?

– Jag brukar inte vara som Kolmården-mannen att jag skriver upp vilka lopp det ska bli. Jag tar en sak i taget och första loppet är på onsdag. Jag tror att han kommer att göra ett bra lopp, men formen är inte på topp.