Hästens otroliga facit – tagit 12 raka segrar

TRAV

Tolfte raka segern i överlägsen stil.

Sagan fortsätter för Stall Goops Baht Launcher.

– Han gör alltid sitt jobb, han är en riktigt bra arbetare, sa Goop efter segern på Åbytravet.

Foto: ALN

Sagan om den sexårige valacken Baht Launcher är fantastisk. Hästen som dragits med skadeproblem har under det senaste året utvecklats till en riktig segermaskin. Under torsdagen tog hästen sig tolfte raka seger då han utklassade motståndarna på Åbys travbana i Göteborg.

Kusken och tränaren Björn körde direkt till ledningen med sin häst och sedan kunde ingen hota jättefavoriten. Över upploppet ökade Goop tempot och motståndarna lämnades långt bakom. Segermarginalen skrevs till tre längder och hästen har under det senaste året tjänat över en miljon kronor och tagit fyra V75-segrar.

”Gör sällan några misstag”

Men trots Baht Launchers imponerande segerrad är det många experter och spelare som inte riktigt tagit hästen på allvar, vid flera av segrarna har hästen gett bra vinnarodds. Efter den tolfte raka segern var Björn Goop glad när han intervjuades i TV4 Sport.

– För varje seger kommer man närmare en förlust, och då blir man underskattad. I dag var det inte nära förlust, det var lugnt på taket. Han är en häst som inte är extremt bra på något egentligen, han gör sällan några misstag. Han gör alltid sitt jobb, han är en riktigt bra arbetare, sa Goop som aldrig haft en häst som tagit så många raka segrar.

Förstapriset i loppet var 60 000 kronor.