Lähdekorpis plan: Sälja sina hästar

Foto: kanal75
TRAV

En av landets största travtränare, Kari Lähdekorpi, drar ned på sitt hästägande.

Nu ska han sälja iväg runt 70 hästar.

– Det är många bra hästar som nu är till salu, skall bli intressant och se om det finns några köpare, säger han till travnet.se.

Halmstadtränaren Kari Lähdekorpi är en av Sveriges största och framgångsrikaste travtränare och har varit så i flera år. Men nu ska tränaren, med 175 hästar på träningslistan, dra ned på verksamheten. Planen är att sälja iväg stora delar av de hästar han äger själv.

– Eftersom Micke Nybrink tycker att jag spottar på spelarna är det bättre att dom slipper spela på mina egna hästar, istället får dom spela på andras, säger Kari Lähdekorpi till travnet.se.

”Blir intressant”

Flera av hästarna som kommer att bli till salu är V75-meriterade. Det är välkända namn som bland andra Mockasin, Min Narkissos och Einar Celeber.

– Det är många bra hästar som nu är till salu, skall bli intressant och se om det finns några köpare, säger Kari Lähdekorpi.

Lähdekorpi berättar för travnet.se. att han kommer att sälja iväg ett 20-tal hästar i den första omgången, men att det totalt rör sig och runt 70 hästar.

När Trav365 når Lähdekorpi är han fåordig.

– Äh, det där är inget att skriva om.