”Jag har en fräck V75-spik”

Profilernas tankar och tips

TRAV

Trav365:s V75-panel består av profiler med olika erfarenheter från travets värld.

Travkusken Louise, miljonvinnaren Fredrik och travbanechefen Tore.

Här delar de med sig av tankarna inför helgens V75-omgång.

Louise Medelberg, 26

...montéryttare och travkusk som gjort en del inslag i trav-tv, bland annat deltog hon i TV4:s sommarsatsning på V64 för något år sedan. Jobbar för tillfället på Solvallas sport och tävlingsavdelning.

Så ser omgången ut

Det ser ut som att norrmännen har lite bättre hästar än vanligt, så de kanske kan vinna något annat än nordisloppet. Ser spännande ut med hästar som inte möts förut och det blir lite extra svårt med norska volsystemet och inget spö.

Veckans spik

8 Beatasine (V75-2) gick barfota runt om senast för första gången och flög fram över upploppet. Hoppas hon tävlar med samma balans nu, haft fin form länge. Lite spåret emot. 10 Global Investment (V75-6) kan även vara en spik i ett svenskt guldlopp.

Veckans drag

4 Mighty Kronos (V75-5) har varit ute på lång distans på slutet och varit riktigt fin. Får se hur Erik Lindegren klarar voltsystemet, men han får läsa på. Den ska man se upp med.

Fredrik Ekman, 25

...började att spela på trav efter ett skolarbete på produktionsbolaget Kanal75. Lyckades spela in 7,7 miljoner kronor på V75 med sin pappa. Efter den vinsten har Fredrik fortsatt med trav och är nu anställd av Kanal75. I somras jobbade han med sommartravet och turnerade runt på landets travbanor.

Så ser omgången ut

Att V75 avgörs i Norge innebär nya hästar och annorlunda regler, men det mest avgörande är nog ändå att vi svenskar gärna spelar på våra egna hästar. Medveten om detta så tänker jag läsa på lite extra om våra grannar.

Veckans spik

3 Åsajerven (V75-4) var inte rolig att se senast, men är åtgärdad nu och vinner normalt här. Bra segerhans!

Veckans drag

8 Nordic Kronos (V75-5) har jag lite feeling för. Luddes hästar brukar klara sig bra i Norge (utan körspö) och kan vara ett roligt drag i en omgång som inte ser helt lättlöst ut.

Tore Fyrand, 63

...norrmannen blev ny travbanechef på Solvalla 1 januari 2010. Har en lång och gedigen bakgrund inom travsporten och har varit generalsekreterare i Det Norske Travselskap. Han ansvarande även för travsportens världskonferens och VM för travkuskar som arrangerades i Norge våren 2009. Tore har stor internationell erfarenhet bland annats som styrelseledamot i travsportens Europeiska organisation.

Så ser omgången ut

Som norrman är det spännande att se en norsk/svensk omgång. Det är en ganska öppen omgång, kallblodsloppet har en stor favorit men skulle den svikta är det öppet. En intressant spelomgång.

Veckans spik

Jag är lite vågad. Jag tror på 3 Colombian Necktie (V75-6) är en spik, jag tror han får ledningen och jag måste ha en svensk spik i en norsk omgång. Det är en rolig spik, jag har en tanke att han kan leda hela vägen.

Veckans drag

15 K.L.M.Prelong (V75-3) är en väldigt bra häst och hon får kanske rygg på Lutfi Kolgjinis häst. Jag tror Per Oleg Midtfjeld som känner banan väl vinner. Det är 14 hästar att runda, men bra chans. Ska man fälla 3 Åsajerven i V75-4 är 5 Neslands Loke, 6 Amor Even och 7 Norheim Faksen intressanta där bakom.

ARTIKELN HANDLAR OM