Hamre: Ser ut som en bra V75-chans

Foto: ALN
TRAV

Efter den imponerande segern i Norge senast.

På lördag blir Frode Hamres Acolyte Hanover jättefavorit på V75 – och tränaren tror på toppchans.

– Det ser ut som en bra chans, säger Hamre.

På lördag drabbar Norge och Sverige samman i en V75-kamp på den norska travbanan Momarken i Norge. På förhand ser det bra ut för många svenska hästar men i V75-5 gör spelarna den norske fyraåringen Acolyte Hanover till jättefavorit.

Vid den senaste segern på Leangen kunde hästen vinna trots en mycket hård öppning första varvet. Hästen segrade på en väldigt bra tid för klassen och gör hästen om samma insats igen lär svenskarna få det tufft att rå på honom. Frode Hamre, som tränar och kör hästen, är mycket optimistisk gällande hästens chanser.

– Acolyte Hanover var kanonbra senast. Har visat sig snabb, travsäker och bra från start. Har varit fin i jobben efter den senaste insatsen. Det ser ut som en bra chans, säger Hamre till Sportbladets kuskintervjuer.

”Enorm kapacitet”

I V75-2 har den norske topptränaren kapbale Hitchcock till start som tidigare var i träning hos familjen Goop i Sverige. Även här tror Hamre på segerchans.

– Hitchcock har enorm kapacitet och kan springa otroligt fort. Hur bra han egentligen är vet jag inte. Nu är det andra villkor än senast och härifrån är han i mina ögon bara en outsider. Klart bäst i ledningen men har blivit bättre på att gå bakifrån också, säger Frode Hamre.