Vadsmo: Riktigt jävla förbannad

Foto: ALN
Ralf Vadsmo
TRAV

Efter all kritik mot de nya satsningarna på travet och travsändningarna.

Nu ryter TV4-experten Ralf Vadsmo ifrån.

– Släpp sargen för fan, vi är inte på 70-talet längre, säger han.

TV4 har satsat hårt på sina travsändningar nu i vinter. I och med det nya året gick man över till 1,5 timmes direktsändning av lunchloppen i TV4 Sport. Men flera har reagerat över att programmen är för långa. Trav365:s läsare har röstat vilket program de gillar bäst och en klar majoritet gillade gamla Dagens Rätt i TV4 bättre.

”Släpp sargen”

Nu har Ralf Vadsmo ledsnat på alla som klagar på förändringarna.

– Jag tycker inte att vi ska klaga på alla program inom travet. Släpp sargen för fan, vi är inte på 70-talet längre då det var fullt med folk på Solvalla varje tävlingsdag. Det är tomt på Solvalla i dag och vi måste hitta nya grepp för att få folk till travbanorna. Sen om det är ett tv-program eller tjejkväll var det nu är, säger han.

Han menar att de som klagar handlar ofta om äldre personer som inte vill förändra travet.

– Men just de här gamla gubbarna med keps dör snart, det är de som har gått på trav i alla år och de vill inte ha förändringar, säger han.

Måste få in nya travintresserade

Risken finns att sporten kommer att försvinna om man inte agerar i tid.

– Travet kommer dö ut om vi inte får in nya människor som spelar. Och för att få in nya människor så måste det hända någonting. Bara att man försöker förnya sig är bra. Sen kanske inte lunchsändningen är världens bästa, men det är jäkligt lätt att sitta och klaga. Men kom med idéer själv och gör något istället för att klaga. Gör något själv, säger han.

Brinner för trav

Han menar att många inom travet tycker till men har oftast inte några egna bra idéer till att förbättra sporten.

– Travet är det roligaste jag vet, jag lever och brinner för det. Och då är det inte bara spelet utan travsporten överhuvudtaget. Ibland blir jag riktigt jävla förbannad när jag läser de här krönikorna med kritik. Sitt i era lådor och gnäll, men kom med konstruktiva förslag istället. Det är väl bättre, säger han.

Det viktiga är att försöka locka nya unga människor till sporten.

– Snittåldern i dag är alldeles för hög på de som går på trav och spelar på trav. Om 15-20 år, hur ser det ut då?

Gillar Vinnarfesten

Nu i vår kommer V75-loppen sändas live i TV4 och dessutom kommer man ha ett nytt travprogram, Vinnarfesten, varje lördag med programledaren Jessica Almenäs och artisten Brolle.

– Jag tycker det är nya programmet med Brolle och Almenäs är skitbra. Det kan säkert locka några 100 nya spelare varje lördag. Bara det i sin tur kan ge ringar på vattnet, säger han.