Svenska stjärnan trea i storloppet

Blev slagen av

TRAV

Offensiven räckte inte hela vägen.

Joakim Lövgren blev på söndagen trea i Frankrikes största sprinterlopp Grand Criterium de Vitesse med sin Brioni.

– Han var klart bra, men det blev lite för tufft att gå i ledningen den här gången.

Quaker Jet (1) kopplar grepp på invändige Brioni i Grand Criterium de Vitesse. Nouba du Saptel (mitten) fyra.

Joakim Lövgren lyckades behålla sitt innerspår bakom bilen i sprinterloppet men fick gå våldsamt fort ett tag för att hålla uppvaktarna utanför sig.

Något som satt i benen till slut på den något regntunga banan.

När startrusningen lagt sig kom dessutom Nouba du Saptel och Yves Dreux upp utvändigt och tryckte på.

– Han fick offra en del för att behålla ledningen och även lägga en rejäl speed sedan. Då är det inte så lätt att hålla undan över det långa upploppet, sa Joakim Lövgren.

Det här var hästens sista lopp i Frankrike för den här gången. Brioni travade 1.11,0 över de 1609 meterna och fick cirka 270 000 kronor för det arbetet. Svensken förpassades lite snöpligt till tredjeplatsen i de sista stegen av Priscilla Blue som hade liftat med i rygg ledaren.

Raketspurt av vinnaren

Vinnande häst sågs i tredjeparet invändigt. I början av upploppet hittade Jean Etienne Dubois ut med Quaker Jet som raketspurtade till segern värd nästan en miljon kronor. Segertiden 1.10,8.

Quaker Jet, tvåa i Prix d'Amerique 2010 och femma i årets upplaga, är en duglig sprinter som kanske kan bli aktuell för Elitloppet.

Örjan Kihlström slutade femma med Fabrice Souloys Wishing Stone. Trängd i början av upploppet av vinnaren? Örjan Kihlström svarade nej på den frågan.

Mikael Wikner