”Normalt så slår han inte Iceland”

Foto: kanal75
Alvena Pele och Per Lennartsson.
TRAV

På onsdag gör Alvena Pele andra starten efter vintervila.

Frågan är om han kan skrälla och slå Iceland?

Svaret är nej, om man tror tränaren.

– Normalt sett så slår han inte de här hästarna redan nu, säger Per Lennartsson.

Per Lennartsson hade ett strålande år förra året och flera av hans hästar presterade mycket bra på travbanorna runt om i landet. En av de mest lysande stjärnorna var Alvena Pele som bland annat blev tvåa i Konungens Pokal på Åby och vann Fyraåringsstjärnan på Gävletravet. Totalt i karriären har hästen vunnit elva av 36 starter och nästan 1,9 miljoner kronor.

Världseliten

För några veckor sedan årsdebuterade stjärnan på Örebro och det slutade med seger direkt. Bland motståndarna då fanns bland andra Västerbo Paradise och Device. På onsdag är det dags för ny start och nu får Lennartssons springare verkligen bevisa färg. Han stöter nämligen på yttersta världseliten då Iceland och Scarlets Aino är några av motståndarna i V64-1. Enligt tränaren är hästen i topptrim.

– Han har haft det ganska lugnt efter årsdebuten, det blev ganska tufft sista 600 metrarna då. Han känns jättefin i lugna jobb efter det. Nu är det ännu tuffare emot, det blir inte helt lätt att reda ut det där, säger Per Lennartsson.

”På väg uppåt”

Hur kommer du lägga upp loppet?

– Jag får ta ner honom i banan så får vi köra till slut, då får han lära sig att spurta bakifrån också, säger han.

Kan han vinna loppet?

– Det vore väldigt orättvist mot hästen att spekulera i att han skulle slå Iceland och Scarlets Aino. Men han är en ung och pigg häst på väg uppåt, säger Lennartsson.

– Det kan ju utvecklas bra för oss och vi har en ambition att vara med därframme och göra upp, men som sagt, normalt sett så slår han inte de här hästarna redan nu, fortsätter han.