Tv-profilen: Nu ska jag ta licens

Kamsportaren och tv-profilen Musse Hasselvall ska ta amatörlicens

Foto: MARCO GUSTAFSSON
Musse Hasselvall.
TRAV

Först medverkade han i stjärnornas hoppning i Globen och vann hela tävlingen.

Nu ska tv-profilen och kampsportaren Musse Hasselvall ta galopplicens.

– Jag har bara ridit galopp i några månader, men det var kärlek vid första ögonkastet, berättar han.

Musse Hasselvall är känd kampsportprofil och programledare. Som aktiv idrottare tog han fem SM-guld i jujutsu. I tv har han lett programmet Yippee Ki-Yay på TV6 och 2009 var han programledare för Välkomna nästan allihopa i SVT.

Två år i rad har han varit med i stjärnornas hoppning i Stockholm International horseshow i Globen. Första året han medverkade hade han bara suttit på en häst några gånger och det gick tungt för profilen. Men året därpå kom han tillbaka och vann allt.

”Är frälst”

Nu satsar Musse vidare inom hästsporten och ska ta amatörlicens inom galoppen.

– Jag fick erbjudandet att börja rida på Täby hos Johan Lindberg. Sedan om att ta licens. Jag är frälst helt enkelt. Jag har bara ridit i drygt ett år och galopp i några månader, men det varkärlek vid första ögonkastet. Galoppen är tjusig och jag gillar fart. Vad finns det inte att gilla? berättar han.

Målet är att börja rida lopp när han har sin licens.

– Jag har slängt mig in i det här. Jag går dit alla snälla människor på Täby pekar och gör som jag blir tillsagd. I framtiden vill jag rida löp och jag tänker att jag ska lära mig så mycket som möjligt.

Tränar för att bli uthållig

Men problemet är att han ska få tid att träna samtidigt som han sköter jobbet som kreativ chef för Frank Dandy.

– Jag tränar för lite, jag har svårt att hinna med eftersom jag arbetar så mycket. Men jag skulle vilja vara ute hos Johan Lindberg minst två gånger i veckan, men det blir sällan så. Jag är är tyvärr svår att lära och lite trög. Av den anledningen vore det bra att hinna vara mer i stallet. Men just nu löptränar jag mycket på grund av att jag ska springa ett lopp i sommar. Jag kompletterar med muskelkonditionsträning för att öka uthålligheten i galoppen. Just nu blir det alldeles för lite kampsporten. Kampsport är väldigt viktigt för min balans när jag rider har jag märkt. Det blir en del ruffietraining för att väga upp det. Det borde alla ryttare hålla på med, säger han.

”Blev så glad”

Som galoppintresserad har han även köpt en andel i Riksgaloppen.

– Eftersom jag är fast i galoppen nu kändes det helt naturligt att skaffa en andel. Äga lite häst finns det väl ingen som kan stå emot. Jag blev så glad när jag hörde om Riksgaloppen, det är helt omöjligt att hålla sig ifrån. Ett roligt koncept som gör att man känner sig extra delaktig