– Äntligen får vi en kvinnlig expert

Foto: Kanal75
Jennifer Tillman, Per Skoglund och Anders Malmrot blir stommen i det nya söndagsprogrammet i TV4.
TRAV

På söndag är det premiär för Vinnare söndag i TV4.

Per Skoglund kommer leda programmet och kusken Jennifer Tillman kommer sitta med som expert.

– Hon säger vad hon tycker och är spontan, det är precis det vi letat efter, säger Pär Carlsson vice vd på OTW, som producerar trav-tv.

I helgen är det mycket nytt inom trav-tv. På lördagskvällen är det premiär för ”Vinnarfesten” i TV4. Jesscia Almenäs leder programmet, Carin da Silva åker landet runt och intervjuar travvinnare och Brolle står för musiken och underhållningen i programmet som kommer att livesändas från en lyxrestaurang i centrala Stockholm.

”Passar Skoglund bra”

På söndag är det också en nypremiär. Då sänds det första programmet av Vinnare söndag. Där kommer Per Skoglund att vara programledare, Anders Malmrot fokusera på spelbiten och kusken Jennifer Tillman sitter med som expert.

– Äntligen får vi en kvinnlig expert som säger vad hon tycker och tänker, det tycker vi är skitbra. I den här ”gubbsporten” behövs det, säger Patrik Ståhl, som är redaktör för Vinnare söndag.

Hur kom ni fram till att använda de här personerna i programmet?

– Om man ser på hur programmet är uppbyggt, är det ett program som passar Per Skoglund bra. Det är dags för honom att ta ett kliv och bli programledare och få ett eget program. Det här var ett bra sådant för honom, säger Pär Carlsson, vice vd på OTW och fortsätter:

– När det gäller Jennifer så är hon Sveriges skickligaste kvinnliga kusk, det visar all statistik. Hon säger vad hon tycker och tänker och är spontan, det är precis det vi letar efter när vi söker experter. Vi behöver få in yngre människor och fler tjejer, säger han.

”V75 – alltid en snackis”

Det nya programmet kommer att fokusera rejält på det som är aktuellt och ta upp ämnen som är heta, eller har varit heta under föregående vecka.

– V75 kommer alltid att vara en snackis. Vi kommer att presentera rykande färska startlistor inför nästa V75, det kommer vi att vara först med, säger Patrik Ståhl.

Vad mer kommer att vara nytt?

– Vi kommer att puffa mycket för det nya liveloppet. Det blir ett triolopp som kommer gå cirka 17.40. De tre första veckorna kommer loppet att kryddas med fetodds (500 000 kronor extra i potten). Vi kommer att ha reporter på banan som levererar sista minuten-info. Loppet kommer alltid att gå på V65-banan.

– Meningen är att vi ska ha två fasta stolar, det är Tillman och Malmrot som oftast ska vara med. Men sen kommer vi ha med gäster i studion och via länk/Skype. Vi kommer utveckla det här med Skype och kolla om det håller med tekniken, säger Patrik Ståhl.

Programmet sänds i TV4 17.05 på söndag.