Jennifer, 26: Utåt sett en gubbsport

Foto: kanal75
Jennifer Tillman.
TRAV

På söndag gör Jennifer Tillman, 26, debut som expert i TV4.

Nu berättar kusktalangen om det nya tv-jobbet.

– Det är kul med variation och att se travet från den sidan, säger hon till Trav365.

26-åriga Jennifer Tillman har trots sin ringa ålder firat fina framgångar på travbanorna runt om i landet. Hon har bland annat röstats fram till ”Årets komet” inom svensk travsport och tilldelats Stig H Johanssons stipendium. Hon har länge visat stor talang i sulkyn. Förra året vann hon 44 lopp på 622 starter och körde in över 3,5 miljoner kronor. Det här året har också börjat bra för Jennifer då hon vunnit 14 lopp och redan kört in över en miljon kronor. Tillman säger också oftast vad hon tycker och räds ingen då hon blir intervjuad.

”Roligt folk att jobba med”

Den egenskapen har nu TV4 snappat upp och på söndag gör hon debut som expert i kanalen då det nya söndagsprogrammet, Vinnare söndag, har premiär.

– Det ska bli kul. Det är roligt folk att jobba med så det nog kul att vara med där, säger hon till Trav365.

Är det här något du har funderat på att göra, eller kom det som en blixt från klar himmel?

– Det kom som en blixt från klar himmel. Jag har inte tänkt på det, men det är klart att det hade varit kul. Tidigare har inte tiden räckt till, men nu när man bor här uppe så är det lite lättare, säger Jennifer Tillman.

– Jag kommer ändå att köra i förstahand, men de banorna som kör de kommande söndagarna brukar jag inte vara på. Det är väldigt passande.

”Kul med tjejer i rutan”

Vad kan du tillföra programmet?

– Jag vet inte riktigt om jag kan tillföra så mycket. Det är väl egna åsikter och sånt, det är kul med nya åsikter inom travet. Tycka och tänka lite, lite kunnighet måste man ju ha om man har hållit på med det här, säger hon och skrattar.

– Per Skoglund kan väl fixa det mesta, jag får väl vara med och lägga kommentarer och så...

Hur ser du som tjej på trav-tv i dag? Är det generellt för ”gubbigt”?

– Ja, så är det väl och har varit hela tiden. Som hästskötare och på den här nivån, som jag är på, träffar man mycket tjejer. Men i det stora hela och utåt sett är det en ”gubbsport”. På det sättet är det ju bra att fler tjejer får plats i rutan, de som kör lopp eller tränar hästar.

Nu har du ju din chans att döma lite på killarna...

– Ja, det ska jag göra, säger hon med ett skratt.